2017 Honda Civic Sedan RS ilgi çekici özellikleriyle karşımızda. Doksanlı yıllar Peugeot 106 GTI, Honda Civic VTI kavgalarıyla geçti. O yılların otomobil meraklısı gençlerin oluşturdukları forum, kulüp ve gruplarda sayısız kez bu konuları tartıştılar. İki otomobil de dönemin en popüler araçları arasındaydı. Honda Civic VTI diğer bir deyişle Vtec, 1.6 lt’den çıkan 160 HP’lik gücüyle dönemin en hızlısıydı.

Sonraki yıllar işler değişti ve Honda, Type R modelleri dışında sessizliğe büründü. Ta ki yeni Civic ortaya çıkana dek. Bu otomobili ilk kez geçen yıl, bildik 1.6 lt’lik atmosferik üniteyle kullandık. Tabii ki yeni bir otomobil için bu motor ve beş ileri şanzıman artık çok eskide kalmıştı. Tıpkı rakipler gibi turbo ve daha hızlı bir motora ihtiyacı vardı.

Honda’dan 1.5 Lt’lik Turbo Motor

Honda bu konuda fazla gecikmedi ve kısa bir süre sonra 1.5 lt’lik turbo motoru tanıttı. Honda’nın tarihi içinde bir dönüm noktası olan turbo ünite yeni Civic’te 182 HP’lik gücü ve CVT şanzımanıyla birlikte karşımıza çıkıyor.

2017 Honda Civic Sedan RS Sürüş Özellikleri

Sürüş özelliklerinden bahsetmek gerekirse; otomobilin darbeleri iyi absorbe eden bir süspansiyon sistemi var. Sportif bir karakter sunuyor fakat bunu konfordan ödün vermeden başarıyor. Ayrıca kabin çok sessiz. Direksiyon ise iyi çalışıyor, yumuşak fakat söz dinliyor.

1.5 lt’lik turbo motor lineer bir performans grafiği çizerken bunu CVT şanzımanla birlikte bir uyum içinde yapıyor. CVT şanzımanın çalışma prensibini sevmeyenler için Civic çok keyifli gelmeyebilir. Zira performanslı kullanımlarda gaza bastıkça artan motor sesi tadınızı kaçırabiliyor.

Civic’teki bir diğer handikap da yakıt tüketimi konusu. Fabrika verilerine göre şehir içi yakıt tüketimi 100 km’de 8.3, şehir dışında 4.7, ortalama ise 6.0 lt/100 km olarak veriliyor. Eğer dikkat etmezseniz ortalamanız bir anda iki basamaklı hanelere çıkabiliyor. Otomobili sürekli gaz pedalının altında yumurta varmış gibi kullanmanız gerekiyor. Bu sayede dahi kullandığım süre boyunca 100 km’deki ortalama tüketim değerim 7.8 lt/100 km dolaylarındaydı.

RS logosu aslında hızlı otomobilleri çağrıştırırken Civic’te bu logo sportif donanımları simgeliyor. Bu donanımların başında 17 inçlik jantlar, parlak siyah ön panjur ve bagaj kapağı üstündeki spoyler geliyor.

Kabine baktığımızda ise alüminyum pedallar, kırmızı renkli göstergeler ve vitesi değiştirmek için kullanılan kulakçıklar yer alıyor.

Yeni Civic RS’te Apple CarPlay ve Android Auto ile uyumlu Honda Connect bilgi ve eğlence sistemiyle bulunuyor. İçerik olarak oldukça fonksiyonel olan bu ekran, daha sezgisel ve kullanışlı bir ara birime sahip olabilirdi.

Sonuç:

* Yeterli performans, iyi sürüş pozisyonu

* Sportif bir şanzımana ihtiyacı var.

Kaynak: auto motor&sport

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version