Audi’nin 150 HP gücündeki 1,5 lt’lik benzinli turbo motorla donatılmış A3 Sportback için Türkiye’de talep ettiği minimum bedel 163.387 TL. Ve bu da otomobili karşılaştırmanın en pahalısı haline getiriyor. Üstelik bu tutarı kolaylıkla daha yukarılara çıkartmak da mümkün.

Geniş yaşam alanı, güvenli yol tutuş, güçlü frenler: Ancak bunun karşılığında en küçük detayına kadar kaliteli malzemelerle bezenmiş ve iyi bir işçilik kullanılmış bir otomobil elde ediliyor. Yolcularına sunduğu yaşam alanı bakımından sınıfının beklentilerini kolaylıkla karşılayan A3 Sportback, bununla birlikte arka koltuklarında sunduğu genişlikte Golf’ün gerisinde kalıyor.

Öndeki farklarsa nüans seviyesinde. 380 litrelik standart bagaj hacmi hala bu sınıf için başarılı bir ortalama değer. Bu karşılaştırmada sadece Hyundai ve Peugeot bu değeri geride bırakabiliyor. Kokpitte sunulan fonksiyonların kullanımı azaltılmış düğmeler sayesinde bir hayli kolay bir biçimde gerçekleşiyor.

A3, minimalist kokpitinde genel anlamda yüksek bir ergonomiyle dikkat çekerken, 1 Serisi, i30 ve Golf, eşya gözleri konusunda daha cömert davranıyor. Bunun dışında Audi’nin “Virtual Cokpit-Sanal Kokpit” adını verdiği ve opsiyonel olarak sunduğu dijital gösterge tablosu da bazılarına fazla bilgiyle doldurulmuş gibi gelebilir.

Otomobilin subjektif gürültü konforu çok iyi ve çok dengeli olan yürüyen aksam ayarı beğeni topluyor. Test aracında daha önceki karşılaştırmalarda defalarca övülen adaptif amortisörler olmasa da, standart süspansiyon sisteminin çalışma karakteri yeterince hassas. Sadece belirgin asfalt yamalarında ön aks biraz kaprisli bir hale geliyor.

Asfalt üzerinde tok ve kendinden emin, huzurlu bir sürüş sunan A3 aynı zamanda en kısa fren mesafesine sahip otomobil. Ancak bu karşılaştırmada yol tutuş ve slalomda tempo eksikliği gösteriyor. Sebep: Ön aksta kısıtlı yanal tutunma ve bazen hantal tepki veren S tronic şanzıman.

Audi A3’ün Dikkat Çeken Detayları

* Dijital gösterge tablosunda farklı ara yüzler sunuluyor. Kalite örnek seviyede.

* NMI Navi ile birlikte çevrimiçi hizmetler de sunuluyor. Direksiyon, şanzıman ve motor karakteri değiştirilebiliyor.

* Kokpit ergonomisi ve kullanım kolaylığı sınıfının en iyileri arasında yer alıyor.

* iDrive kumandasının üst kısmında dokunmatik panel var. 136 HP’lik motor canlı ama çok tutumlu değil.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version