Sade çizgilerin hakim olduğu bir karoser, düğme sayısı azaltılmış bir kokpit ve direksiyonun üstünde yer alan gösterge tablosu: Peugeot 308, 2013 yılından bu yana kompakt sınıfta bu kombinasyonla mücadele ediyor.

18 inçlik Michelin Pilot Sport 3 lastiklerle donatılan test aracı spor lastiklerle birlikte artık hafif direksiyonunda daha fazla his sunuyor. Bunun dışında 308 yol tutuş anlamında dengeli bir karakter sunarken ESP’nin yoğun müdahalelerde bulunması gerekmiyor. Fransızların kompakt modeli yol tutuş konusunda Focus, Astra ve Golf ile benzer bir seviyede. Ancak fren performansı daha iyi olabilirmiş.

İyi yol tutuş, konforsuz yürüyen aksam, küçük dönüş çapı: 308, sürüş dinamiklerinde kazandıklarını süspansiyon konforunda kaybediyor. Asfalt üzerindeki en küçük hatalar bile kalın dolgulu, kısa oturma minderli ve sıkı yan destekli koltuklara iletiliyor.

Derin çukurlar, rögar kapakları gibi daha büyük yol hatalarındansa kesinlikle uzak durmak gerekiyor. Bu gibi durumlarda özellikle arka aksta vuruntu ortaya çıkarken kabinden de tıkırtılar yükseliyor. Sunulan yaşam alanında Peugeot 308 önde bir sorun yaşatmazken arka koltuğun dış kısımlarda oturanlar için de yeterli yaşam alanı var.

Peugeot 308 Değişen Bagaj Hacmiyle Dikkat Çekiyor

420 ile 1228 litre arasında değişen bagaj hacmi sınıfı için çok iyi bir değer. Yıl sonunda makyajlı nesliyle satışa sunulacak olan 308’in güncel hali güvenlik donanımları konusunda iyileştirmelere açık: Otonom fren, trafik işaretlerini tanıma, şerit takip yardımcısı, otomatik uzun far asistanı veya viraj dönüş farı gibi donanımlar otomobilde sunulmuyor.

Klima ve havalandırma ayarlarının sadece dokunmatik ekran üzerinden yapılabilmesi ve direksiyonun üstündeki göstergelerin her açıdan ideal biçimde okunamaması da can sıkıcı.

Tıpkı BMW gibi 3 silindirli bir motorla donatılan 308’in 1,2 lt’lik güç ünitesi 130 HP’ye sahip ve ortalama yakıt tüketimi 6,8 lt/100 km. Motor, türünün bir özelliği olarak çok konforlu bir sese sahip değil ve çalışma karakteri de BMW’nin motoru kadar yumuşak değil.

Peugeot 308 Dikkat Çeken Notlar

* Direksiyon simidi çok küçük ve göstergeler herkes tarafından iyi takip edilemiyor.

* Klima ayarları da dokunmatik ekrandan yapılıyor. Dinamik tasarımlı koltukların çok konforlu olduğu söylenemez.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version