Teknoloji dünyasında meydana gelen gelişmeler ve ülkeler arasındaki ilişkiler otomobil dünyasını direkt olarak etkiliyor. Ortadoğu başta olmak üzere dünya üzerinde birçok noktada her gün sıcak çatışmalar yaşanmakta ve savaş hali uzun yıllardır devam etmektedir. Gelişmeleri yakından takip edenlerin çok daha iyi bileceği üzere zaman zaman tarafların birbirleri üzerinde kimyasal silahları da kullandıkları görülüyor.

Savaşların günün birinde tüm dünya genelinde etkili olabileceği riskine karşı Tesla Model X modelinde düşünülen kusursuz bir detay yer alıyor.

Aracın klima sisteminin kontrol arayüzü içerisinde biyolojik silah koruma modu yer alıyor. Tek dokunuşla aktif hale gelen sistem aynı zamanda marka tarafından insan sağlığına verilen önemi çok açık ve net bir şekilde ortaya koyuyor.

2017 Tesla Model X SUV modelinde yer verilen biyolojik silah koruma teknoloji kapsamında her hangi bir biyolojik saldırı durumunda araç içten dışarı olacak şekilde basınçlandırılır ve kusursuz bir sızdırmazlık sağlanır. Bu sayede içeride yer alan kişiler saldırıdan tamamen korunabilmektedir. Tüm bunların yanı sıra normal araçlara kıyasla oldukça büyük ve etkili bir hava filtresine sahip olan Tesla Model X SUV modelinin iç mekanında daima taze hava bulundurulmasına büyük bir önem veriliyor.

Geleceğin otomobil teknolojilerini tasarlayan ve kullanıma sunan Tesla’nın otomobil tutkunlarını her geçen gün şaşırtmaya devam edeceği ön görülüyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version