Geleceğe yön veren firmalar arasında yer alan ve ortaya koyduğu tüm yeniliklerle dünya gündemine oturmayı başaran Tesla ülkemizde de tercih ediliyor.

Son dönemlerde elde edilen verilerde ülkemiz genelinde 150’den fazla Tesla marka elektrikli otomobilin aktif bir şekilde kullanıldığı dikkatlerden kaçmıyor.

Sürücüye İhtiyaç Duymuyor

Tesla modelini diğer elektrikli otomobillerden ayıran birçok detay ve gelişmiş teknoloji yer alıyor. 5. seviye otonom olarak kabul edilen Tesla Model X modeli A noktasından B noktasına her hangi bir sürücüye ihtiyaç duymadan gidebilmektedir. Fakat ülkelerin otoriteleri henüz otonom sürüşe tam olarak izin vermemektedir.

Tahmin edilenden çok daha kısa bir süre içerisinde birçok ülkede otonom sürüşe izin verileceği tahmin edilirken, diğer yandan benzinli ve dizel araçların da sayısında büyük bir düşüş yaşanacağını ifade etmek yanlış olmayacaktır.

Motorlu Taşıtlar Vergisi Alınıyor mu?

Günümüz şartlarında bilindiği üzere ülkemizde motorlu taşıtlar vergisi olarak ciddi rakamlar alınmaktadır. Tesla modelleri sahiplerinden ise herhangi bir şekilde motorlu taşıtlar vergisi talep edilmemektedir.

Düşük enerji sarfiyatı, vergisiz kullanım, çevreci özelikleri ve sahip olduğu teknoloji Tesla Model X’i rakipleri karşısında ön plana çıkarıyor. En yakın rakibi sahip olduğu hibrit teknolojisiyle güç ünitesinden yüzde 25 civarında verim sağlarken, Tesla Model X’in güç ünitesi verimi yüzde 95‘lerde seyrediyor.

Tesla Model X SUV fiyatı ne kadar?

Buna göre Model X SUV aracına Türkiye sınırları içerisinde 135 bin Euro başlangıç fiyatıyla sahip olunabiliyor. Premium pakete sahip Model X Suv’ların ise 305 bin Euro‘dan satışı yapılıyor. Bunun yanı sıra küçük de olsa Tesla modellerinin de ikinci el piyasası oluşmaya başlamıştır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version