Toyota Yaris yeni bir nesil gibi hissettiren kapsamlı bir ikinci makyajla karşımızda. Yeni motoruyla ekonomik tüketim iddiası olan otomobil gençlerin kalbini kazanacak tasarımında da modern yenilikler sunuyor.

Yenilenen Toyota Yaris Kapsamlı Değişiklikler İçeriyor

Yenilenen Toyota Yaris’in ikinci makyajı, kimi otomobil üreticilerinin yeni neslinde sunmadığı kadar kapsamlı değişiklikler içeriyor. Yaris’in 90 milyon Euro’luk yatırımla 900 parçalık bir değişimi kapsayan büyük makyaj operasyonunun başında bir Türk, Serkan Karaman var.

Test aracımızda sunulan ve dikkat çeken çift renkli karoser yeni bir akım değil. Otomobildeki büyük yenilik sadece renk seçeneklerinde değil, ön tampon, panjur ve farlarda da kendini gösteriyor. Otomobilin yeni yüzü oldukça dinamik çizgiler içeriyor. Arkasına baktığımızda, önde olduğu gibi fark edilecek büyüklükte yenilikle karşılaşıyoruz. Makyaj öncesindeki tek parça, dikdörtgen stoplar gitmiş yerine iki parçalı stoplar gelmiş. Katamaran’dan esinlenildiği söylenen bu yeni tasarım öğeleri Yaris modern görünmesinin yanı sıra olduğundan büyükmüş gibi algılanmasını da sağlıyor.

Otomobilin içerisine geçtiğimizde dışarıdaki kadar çarpıcı olmasa da kabinde de yenilik esintisi fark ediliyor. Çift renkli konsol ve modernleştirilen multimedya sistemi bulunuyor. İç mekandaki modernleşmeye yönelik küçük dokunuşların yanı sıra sürüş esnasında daha sessiz bir yaşam alanı sunduğunu da fark ettik. Makyajda ses ve titreşimleri azaltmak adına çalışılmış olması olumlu sonuç vermiş.

2017 Model Toyota Yaris’in Sürüş Özellikleri

Yaris’in sürüş özellikleri ise aynı kalmış. Şehir içi kullanımda yeteri kadar konfor ve güvenlik hissi sunan direksiyon ve süspansiyonlar hızlı dönüşler ve ani şerit değişimleri için ayarlanmamış. Yaris, sınıfında dinamizm iddiası sunup kalp atışlarını hızlandırmak yerine ortalama beklentileri karşılamasıyla daha çok mantığa hitap eden modellerden.

Test aracımızın 1,5 litrelik motoru yeniliklerin en büyüklerinden. 1.5 Dual VVT-iE isimli dört silindirli, atmosferik motor 111 HP gücünde. Küçük sınıf standartları dikkate alındığında atmosferik olarak ulaşılan bu güç yeterli bir noktaya yerleşiyor. Daha az tüketim ve daha düşük emisyon için motor Atkinson çalışma prensibiyle çalışıyor.

Otomobilin hızlanma performansı şehir içinde oldukça yeterli. İlk kalkış anında biraz zayıf bir hızlanma tecrübesi yaşatsa da atmosferik motorların genel yapısı bu. Devir yükselince daha hızlı bir canlanma tecrübesi yaşatıyor.

CVT tipindeki otomatik şanzıman türünün iyi örneklerinden biri. Sanal vites oranlarıyla manuel olarak da yönetilebilen şanzıman konforlu bir yapıyı destekliyor. En önemlisi 5,5 lt/100 km’lik ortalama test tüketimi sağlamış olması. Bu da yeni motorun hedeflediğini başarmış olduğu anlamına geliyor.

* 286 litrelik bagaj arka koltuk sırtlıkları yatırılarak genişletilebiliyor. Bagajın yükleme eşiği yüksek.

* Atkinson çevrimiyle çalışan 1,5 litrelik yeni atmosferik motor makul hızlanma verileri ve ekonomik tüketimiyle göz dolduruyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version