BMW, yeni nesil 5 Serisi’nden sonra merakla beklenen M5’i de gün yüzüne çıkardı. 2018 BMW M5’te sürücüleri neler bekliyor?

Alman üretici ilk kez M logolu bir sedan modelinde dört tekerlekten çekişe yön veriyor. BMW M GmbH tarafından geliştirilen yeni M xDrive, motordan gelen yüksek gücü ön ve arka aks arasında tamamen değişken şekilde dağıtabiliyor.

2018 BMW M5 En Yüksek Çekiş Gücünü Sunuyor

Dört tekerlekten çekişli ve 600 HP özellikleriyle gelen yeni BMW M5, tüm yol ve hava koşullarındaki en yüksek çekiş gücünü sunarken, Aktif M Diferansiyel sayesinde gücün tamamını arka aksa da aktarabiliyor. Bu sayede otomobil dört tekerlekten çekişli olmasına rağmen bildik M sürüş keyfinden de bir şey kaybetmemiş oluyor.

>> BMW’nin yeni canavarı X7 iPerformance’nin tüm detayları belli oldu!

M xDrive karakteri istediğiniz gibi ayarlanabiliyor. DSC modları (DSC açık, MDM, DSC kapalı) ve M xDrive modlarının kombinasyonlarına (4WD, 4WD Sport, 2WD) dayalı beş farklı konfigürasyona sahip.

Yeni BMW M5’in Motor Özellikleri

Yeni BMW M5’in kalbinde M-TwinPower Turbo teknolojisine sahip. 4.4 litre V8 bi-turbo bulunuyor. M mühendisleri, önceki modelin güç ünitesinde önemli revizyonlar yapmışlar.

Örneğin, yeni geliştirilen turbo şarj, ultra verimli indirekt hava soğutma ve arttırılmış yakıt enjeksiyon basıncıyla birlikte öncelikli olarak torku yükseltmeye yardımcı oluyor.

Motor, 5.600-6.700 d/d’de 600 HP güç ve 1800 d/d gibi kısa bir sürede 750 Nm tork veriyor ve 5600 d/d’ye kadar stabil bir şekilde tutuyor.

BMW M5’in Etkileyici Performans Rakamları!

Otomobilin etkileyici performans rakamları kendinden çok söz ettireceğe benziyor. Sadece 3.4 saniyede 0’dan 100 km/s’ye ve 11.1 saniyede 0’dan 200 km/s’ye ulaşan yeni BMW M5, elektronik olarak 250 km/s ile sınırlandırılmış, ancak opsiyonel M Sürücü Paketi eğlencenin 305 km/s’lik hıza ulaşmasını sağlayabiliyor.

Kaynak: auto motor&sport

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version