Önümüzdeki hafta ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenecek olan otomobil fuarına ABD’li otomotiv üreticisi Ford damga vurmaya hazırlanıyor. Automotive News sitesinde yer alan habere göre dev şirket fuara merakla beklenen Mustang Bullitt modeliyle katılım sağlayabilir. Eğer bu bilgi doğruysa Ford muhteşem bir göndermeye de imza atmış olacak.

Bullitt (1968) filminden bir kare… Zeytin yeşili renkli Ford Mustang kovalamaca sahnesinde görülüyor.

“Bullitt” ismi nereden geliyor?

Ford Mustang Bullitt GT’nin 2018 model olarak Detroit’te görücüye çıkması, kült haline gelmiş olan 1968 yapımı Bullitt (Gangsterin Kaderi) filminin 50. yılına denk gelecek. İzleyenlerin hatırlayacağı üzere bu film kovalamaca sahneleriyle meşhurdu ve başrol oyuncusu Steve McQueen, yeşil bir Ford Mustang kullanıyordu. McQueen filmde kötü adamları kovalayan polis müdürü Frank Bullitt’i canlandırıyordu. Ford’un beklendiği gibi Detroit fuarına Bullitt GT modeliyle katılması halinde 50. yılında 1968 yapımı bu muhteşem filme çok şık bir selam çakmış olacak.

Öte yandan Ford hayranları Bullitt ismine pek de yabancı değil. Geçtiğimiz yıl Arizona’nın Scottsdale şehrinde düzenlenen bir açık artırmada Bullitt filminde oynayan Mustang, elde edilen geliri hayır işlerinde kullanmak maksadıyla satışa çıkarılmıştı.

Şuan için Mustang Bullitt’le ilgili birçok iddia otomotiv sitelerinde dolanıyor. Araçta kullanılacak Recaro koltuklardan tutun, bagaj kapağında yer alacak logoya kadar farklı söylentiler söz konusu. Bu iddiaların ne kadar doğru olduğu 14 Ocak’ta başlayacak olan Detroit Oto Fuarı’nda ortaya çıkacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version