Suzuki Swift’in 2018 model Sport kasası nihayet görücüye çıktı. Hırçın tasarımıyla dikkatleri çeken arabada önceki senelerde kullanılan 1.6 litrelik motor, yerini yeni 1.4 litrelik turbo motora devretmiş. Bu sayede düşük devirlerde aracın daha yüksek performans sergilemesi sağlanmış.

Gelişmiş güvenlik teknolojilerinin mevcut bulunduğu araçta otomatik acil durum freni, şerit takip sistemi, sürücü dikkatini ölçme yazılımı ve hız sabitleyici de var. En büyük rakipleri arasında Peugeot 308 GTi ve Volkswagen Polo GTI’nin bulunduğu Suzuki Swift Sport, 103kW ve 230Nm’lik performans değerleriyle bu modellere yetişmeyi başarıyor. Kısaltılan vites aralıklarının da göreceli olarak bunda etkili olduğu söylenebilir.

İç mekana hakim olan kırmızı şerit çizgiler, deri direksiyon ve koltuklar, alüminyum pedallar derken ortaya gerçekten heyecan verici bir tasarım çıkmış. 7 inçlik araç içi eğlence sistemi ekranında Apple CarPlay ve Android Auto desteği de dahili navigasyon yazılımıyla birlikte yer alıyor. Geri görüş kamerası da cabası. Araç içi döşemelerde yer yer sert plastiğin kullanılmış olması biraz kötü, ancak aracın fiyatını düşününce bunu göz ardı edebiliyorsunuz.

2018 Suzuki Swift Sport teknik özellikleri

Fiyat: Vergiler hariç 25 bin 490 dolar. Anlık kur üzerinden 96 bin TL’ye tekabül ediyor.
Motor: Dört silindirli 1.4 litrelik, benzinli
Güç: 5500 devirde 130 kW
Tork: 2500-3000 devirde 230 Nm
Şanzıman: Altı ileri otomatik veya altı ileri manuel, ön çekişli. Otomatik şanzıman için ekstra 2,000 $ ödemek gerekiyor.
Yakıt tüketimi: 100 km’de 6.1 litre

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version