Yeni 2018 Volkswagen Polo aslında daha uygun fiyatı olan ve biraz daha küçük bir Golf. Ondaki gibi daha büyük motorlar, hibrit güç ünitesi veya elektrikli motorla sunulmuyor olsa da, yeni Polo DNA’sını adapte ediyor. Bu gerçek bir Volkswagen; sağlam rekabetçi, sorunlardan uzak, biraz heyecansız ama çok yönlü…

Global olarak Polo, VW’nin en çok satanı. Avrupa’da güçlü, Güney Amerika’da büyük ve Çin’de devasa. Yeni jenerasyon model, bunu sağlamlaştırmayı ve hatta ileriye taşımayı hedefliyor. Bunu yapmak için eski PQ platformu yerini daha sıkı ve modüler MQB mimarisine bıraktı. MQB güncellemesi araç başına 400-500 Euro daha yüksek bir maliyete neden olsa da, büyük adetler bunu absorbe edecektir.

Giriş seviyesi modelin fiyatı hemen hemen aynı (buradaki fiyat henüz açıklanmadı ama Almanya’da 12 bin 975 Euro’dan başlıyor). Önceki opsiyonel arka kapılar standart; daha fazla donanım var ve daha fazlasını sunuyor. Baz modelin güç çıkışı 50 HP’den 65 HP’ye çıktı ama bu kazanım 55 kg ağırlık artışıyla fark edilmiyor.

Golf’ün küçük kardeşi yıl sonunda satışa çıktığında önce 1.0 litre üç silindirli motorun 65, 75 ve 95 HP versiyonları olacak. Ardından 115 HP’lik 1.0 TSI, partikül filtresi ve silindir kapamayla 150 HP’lik 1.5 TSI, 200 HP’lik Polo GTI ve 80-85 HP güçlere sahip 1.6 litre dizeller gelecek.

Bu kapsamlı model seçenekleri arasına bazı pazarlarda 90 HP’lik 1.0 litre doğal gazlı motor da katılacak. Elektrikli seçeneği şimdilik yok. Peki ne zaman gelecek? Hibrit uygulamasının 1500 Euro civarındaki maliyeti ve şarj edilebilir hibritin 2000 Euro civarında bir maliyeti var. Bununla birlikte 2019’un sonlarında batarya fiyatlarında düşük olacak ve ilk emisyonsuz araç görünmeye başlayabilir. T-Cross SUV tarzı araç da çalışmalar arasında olacak.

2018 Volkswagen Polo daha uzun ve daha geniş. Aks aralığının 92 mm artması, arka koltuk alanını artırdı. Bagaj kapasitesi 280 litreden 351 litreye çıktı. Yeni Seat Ibiza da, benzer ekipmanlara sahip ama biraz daha fazlası var. Bununla birlikte MQB bazlı Golf, daha büyük kabine sahipken, daha küçük bagaj alanı sunuyor.

2018 Volkswagen Polo, bir dizi yeni kabin renkleri sunuyor. Sıkıcı döşemelerin kaybolması güzel. Artık daha enerjik turuncu ve bakır renkleri seçebilirsiniz.

Direksiyonun arkasında gördüğünüz en büyük değişim, orta konsolda yerleri değişen dokunmatik ekran ve hava kanalları bölümü oluyor. Bu sayede renkli ekranı okumak ve kullanmak daha kolay hale gelmiş.

Bu Volkswagen hala oldukça Piech, Winterkorn ve Hackenberg tarzı bir otomobil. Klaus Bischoff tasarımı, biraz daha evrimleşmiş. Kabin havalı olmaktan ziyade şık. Bilgi-eğlence ekranı sınıfının en iyisi olmaktan çok temel şeylere sahip. Peki ona akıllı telefonunuzu mu bağlamak istiyorsunuz? Bu mümkün ama bunun maliyetleri var çünkü bunun için ayrı bir paket almanız gerek. Navigasyon modülü ve diğer elektronik yardımcıları da satın alabiliyorsunuz. Otonom sürüş dışında birçok yardımcı sunuluyor.

Ne yazık ki kendini gösteren güncellemelerin de maliyeti var. 17 inç alaşım jantlar, standart 15 inçlerden daha güzel. Ayrıca R-Line gibi donanım paketleri alarak daha fazla para harcayabilirsiniz.

Polo’yu genel olarak şehir etrafındaki yollarda kullandık. Burada çevik ve manevra kabiliyeti yüksek hissettirdi. Geçen yıl üretim öncesi versiyonu Güney Afrika’da kullanmıştık. Buradaki yollar üretim versiyonu için seçilen Hamburg yollarından daha zorlayıcıydı. Her iki yol koşulunda da Volkswagen olgunlaşmış hissettirdi. Elbette üretim versiyonu çok daha sessiz ve rafine. Daha yüksek standartlara sahip.

2018 Volkswagen Polo Sürüş Dinamikleri

Polo’nun sürüş dinamikleri geniş kullanıcı kitlesini tamamen memnun etmek üzerine yapılmış. Eğlence menünün en başında değil. Gürültü seviyesi bastırılmış, sürüş konforu amortisörler spor ayarlarındayken (bu bir opsiyon) bile uçan halı dokunuşuna sahip. Elektronik diferansiyel kilidi (bir başka opsiyon) hızlı çalışıyor ve virajlardaki yol tutuş 215/45-R17 lastikleriyle (yine bir opsiyon) üst seviyeye çıkıyor. Volkswagen oldukça iyi bir dengeye sahip ve rahatlatıcı sürüş tarzını göstermek için hafif müziğe de ihtiyaç duymuyor. Frenler güven veriyor, gövde kontrolü nadiren bir sorun ve direksiyon avuçlarınızla yol arasında hassas bir bağlantı sunuyor.

Ne yazık ki güç üniteleri biraz daha karmaşık bir konu. Turbo dizel üniteler, gürültü seviyesi ve karakteriyle daha az rafine hissettiriyor. Hala iyi bir momentuma sahipler ama tork, uzun son dişli oranına karşın çok ani geliyor. Sonuç olarak yakıt ekonomisi olması gerektiği gibi etkileyici değil.

Yeni Volkswagen Polo, performans, keskin viraj alma ve sıra dışı karakter odaklı bir araç değil. Bazı eksiklerine karşın işini iyi yapıyor, çok yönlü ve geniş bir otomobil. Size akıllıca bir paket sunuyor. Rekabet artarken yeni Polo da, iddiasını artırmayı başarmış görünüyor.

Sevdik: Olgunlaşma hissi, düşük yol/rüzgar gürültüsü
Sevmedik: Dizeller daha akıcı olabilirdi
Karar: Polo, bir Golf gibi hissettiriyor.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version