New York Otomobil Fuarı‘na katılım gösteren markalar arasında yer alan Hyundai‘nin lüks markası Genesis, Essentia isimli yeni konsept modelini ilk kez fuarda görücüye çıkardı. Tamamen elektrikten gücünü alan konseptin 0’dan 100’e çıkışı için 3 saniye yeterli, ancak Essentia’yı özel kılan tek yanı bununla sınırlı değil. Göz alıcı güzellikteki tasarımı, şık detayları ve keskin hatlarıyla öne çıkan araç kesinlikle büyüleyici özelliklere ev sahipliği yapıyor.

Atletik zerafeti yeniden tanımlıyor

Genesis’in basın mensuplarına gönderdiği bültende Essentia hakkında “Atletik zerafeti yeniden tanımlıyor” değerlendirmesi yapıldı, ki bu betimleme gayet yerinde. Zaten aracı tasarlayan isimlere baktığımızda karşımıza Luc Donckerwolke ve Sangyup Lee çıkıyor.

Essentia’ya Lüks araç tasarımcılarının eli değdi

Her iki isim de lüks otomobil üreticisi Bentley‘de uzun süre çalışıp ayrılan kişiler. Genesis’in tasarım departmanının yöneticiliğini üstlenen Lee, daha önce de Porsche, Pininfarina ve General Motors bünyesinde çalışmış. Aynı zamanda kendisi beşinci nesil Camaro‘yu tasarlayan isim olarak da biliniyor.

Daha çok Almanya, Japonya, Amerika ve İngiltere menşeli otomobil markaları tarafından domine edilen lüks araç pazarına Essentia ile sıkı bir giriş yapan Genesis, yalnızca 2.5 yaşında bir marka. Ancak şirketin üst düzey yöneticileri, Essentia konsept aracının sektörde ciddi ses getirmesini umuyor.

Kompozit monokok gövdesi ve geri dönüştürülebilir karbon fiber malzemeleriyle çevre dostu bir yapıya sahip olan elektrikli aracın bunda ne denli başarılı olacağını ise zaman gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version