Volkswagen tamamen yenilenmiş dış görünümüyle müşterilerin beğenisine sunmayı planladığı Golf 8 için üretim tarihini belirledi. Buna göre Golf 8, önümüzdeki 2019 yılının Haziran ayında üretim bandına girecek.

Volkswagen’in tedarik zincirinden sorumlu yönetim kurulu üyesi Ralf Brandstätter, şirketin tedarikçiler için düzenlediği etkinlikte bir konuşma yaptı. Volkswagen’e parça tedarik eden 120’den fazla şirketten temsilcilerin katıldığı toplantıda yeni Golf modelinin üretileceği fabrika da belirlendi. Almanya’nın Wolsfburg şehrindeki fabrikaya 1.8 milyar Euro değerinde ek bir yatırım yapılacak. Söz konusu yatırım sayesinde günde 2 bin adet Golf 8 üretebilmek mümkün hale gelecek.

Volkswagen ID de yolda

Yeni Golf, Volkswagen’in 2019 yılında piyasaya süreceği tek model değil. Alman otomotiv devi ID adını verdiği yeni ürün gamına elektrikli modelleri de dahil etmeyi planlıyor. Muhtemelen Golf 8’in üretimine başlandıktan sonra Volkswagen’in tam elektrikli ve otonom sürüş teknolojisine sahip araçlarıyla da tanışmaya başlayacağız.

Hatırlanacağı üzere Volkswagen yetkilileri, 2017’de düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı’nda da Golf ve yeni nesil ID araçlarının 2020 itibariyle yollarda olacağını açıklamıştı.

Volkswagen şuan için yeni Golf’e dair hiçbir detay veya teknik veri paylaşmış değil. Aracın üretime girmesine ise an itibariyle 75 hafta daha var. Ancak şirketin üst düzey yetkililerinden Karlheinz Hell, Golf 8’de otonom sürüş yazılımının yanı sıra dijital kokpit ve yeni nesil sürüş bilgilendirme sistemlerinin mevcut olacağını doğruladı. Golf 8’in gelişmiş güvenlik önlemlerine de sahip olması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version