Bir elektrikli otomobil düşünün… 168 beygir güce ve tek bir şarjla tam 600 kilometre menzile sahip olsun. Harika olurdu değil mi? Hayal gibi duran bu model, çok kısa bir süre sonra caddelerde boy göstermeye başlayabilir. Evet, Volkswagen ID’den bahsediyoruz!

Volkswagen’in Wolsfburg’daki tasarım atölyesinde geliştirilen Volkswagen ID, 2019 yılının Kasım ayında üretim bandına girecek. Aracın üretimine şuan için tam 100 hafta var. Tedarikçilerin yeni nesil elektrikli otomobil için gerekli parçaları temin etmelerini salık veren Volkswagen, 5 kapılı hatchback modelinde arkadan çekişli güç aktarım sistemini kullanacak.

İlk kez 2016’da görüntülenmişti

Hatırlanacağı üzere ID konsepti ilk kez Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenen 2016 otomobil fuarında görücüye çıkmıştı. Aynı zamanda ID, Alman otomobil devinin ilk tam elektrikli modeliydi.

Şuan için fiyatı hakkında bilgi sahibi olmadığımız modelin İngiltere başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde 2020 yılı itibariyle satışa çıkması bekleniyor. Yetkililer net bir rakam vermese de Volkswagen ID için “çok cazip” bir fiyat politikası benimseneceğini açıklamakla yetindi.

Otonom sürüş teknolojisine sahip olacak Volkswagen ID konseptinin en ilgi çekici özelliği ise kablosuz şarj olabilmesi. Bu sayede araç seyir halindeyken bile şarj edilebilecek. Öte yandan e-Golf modelinden kat kat daha uzun bir menzile kavuşması da sevimli bir tasarıma sahip olan Volkswagen ID’yi tercih sebebi kılabilir.

20 inçlik dev jantları, araç içindeki yatay bilgilendirme ekranı ve LED aydınlatmalarıyla VW ID’yi “geleceğin otomobili” diye nitelendirmek hiç de abartı olmayacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version