Toyota’nın 2019 model Avalon hibrid modeli ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenen Kuzey Amerikan Ulusalarası Otomobil Fuarı’nda ilk kez görücüye çıktı. Tam teşekküllü bir sedan modeli olan Avalon’un bugün gerçekleştirilen lansman kapsamında tanıtılması, ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Yeni bir platform üzerine inşa edilen Avalon hibrid modelinin iç dizaynı tamamen yenilenmiş, dış görünüşünde de makyajlar yapılmış. Üst düzey teknolojiye ev sahipliği yapan Avalon, aynı zamanda pazardaki tek full-size hibrid sedan modeli olma ünvanına da sahip. Kendisine en yakın rakibi ise Buick LaCrosse eAssist mild-hibrid modeli.

Motoru hala gizemini koruyor

Toyota’nın gerçekleştirdiği tanıtım lansmanında 2019 model Avalon’un güç birimine dair detaylı açıklama yapılmadı. Bunun yerine Japon otomotiv devi, hibrid modelinde 2.5 litrelik içten yanmalı motor ve 650 voltluk elektrikli güç ünitesine yer verdiğini belirtmekle yetindi.

Prius ve Camry hibrid modellerinde olduğu gibi Avalon’da da nikel-metal karışımı batarya üniteleri bagaj yerine koltukların altına konumlandırılmış durumda. CVT şanzımana sahip olan araç önden çekişli. Henüz kaç beygir güce sahip olduğu bilinmeyen modelin 206 beygirlik bir kapasiteye sahip olduğu tahmin ediliyor.

Performans tutkunlarına özel bir sürüm de geliştireceklerini açıklayan Toyota yetkilileri, Avalon’un 3.5 litrelik V6 motorun yanı sıra 8 ileri otomatik şanzımana sahip modelinin piyasaya çıkacağını duyurdu. 2019 model hibrid Avalon’un deri döşemeleri, 9 inç dokunmatik ekranı ve 5 adet USB çıkışıyla oldukça lüks ve donanımlı bir model olduğu söylenebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version