Audi A3 serisini seviyor ama biraz daha standart üzerinde performans istiyorsanız, bu haber size göre. Öyle ki serinin en yüksek performanslı modelleri olan 2021 Audi RS3 Sedan ve RS3 Sportback tanıtıldı. Zaten bir süredir tanıtım yapılacak, seri ortaya çıkacak deniyordu. Render görselleri de paylaşılıyordu.

Şimdi ise araç için merak uyandıran detaylar kesinlik kazandı. Artık seri kesin olarak karşımıza çıkmış oldu. İki ayrı model olarak gelen RS3 serisinin hem tasarımını hem de özelliklerini başarılı bulduk diyebiliriz.

2021 Audi RS3 Sedan ve RS3 Sportback Neler Getirdi?

Araçların ön kısmında bir değişim söz konusu. Burada makyaj çalışması yapılacak deniyordu ama daha çok bir yenileme yapılmış gibi.

Dış çerçeve kısmında çok büyük bir boyut değişikliği olmasa da ön ızgaranın kanatçıklarının büyüdüğünü görüyoruz. Bu iki araca da daha sert bir görüntü verilmesi demek oluyor. Zaten performans araçlarının huyu bu. Daha sert gözükecek ve bir şekilde cezbedici olacak.

Bunun dışında ön kısımdaki yeni LED ışıklar, yan bölümlere eklenen siyah alt panjurlar, arka kısımda yine kayar stop lambaları, arkada yer alan ikinci ızgara bölümü kesinlikle 2021 Audi RS3 Sedan ve RS3 Sportback modellerinin daha sert görünmesi anlamına geliyor.

Performans modeli olduğuna daha da inandığımız bir tasarımla gelen iki araç, güçlü tek bir motor ile zenginleştirilmiş. Motor kısmında 400 beygirlik güç sunan, 5 silindirli 2.5L benzinli motor tercih edilmiş.

Turbo destekli olan motor, 500 Nm tork değerine sahip ve 100 km hıza çıkmak için 3.8 saniye süre yeterli oluyor. Çift kavrama 7 ileri vitesli olan araçlar, hız sınırlandırmasıyla beraber gelmekte. Aracın maksimum hızı 250 km olarak belirlenmiş. Sınır olması kaç km değeri görülür onu bilemeyeceğiz.

Gelelim bu canavarlar için açıklanan fiyatlara. 2021 Audi RS3 Sedan ve RS3 Sportback, bu sonbaharda satışa çıkacak. Sedan model için fiyat 62 bin Euro. Sportback için ise 60 bin Euro satış fiyatı olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version