2015 yılından beridir dönüşümünü merakla beklediğimiz Opel Astra’nın sonunda yeni model hazırlıkları hız kazandı. Daha öncesinde 2021 Opel Astra için bazı test görsellerinin sızdırıldığını belirtmiştik. Test sırasında sızan görüntülerden sonra şimdi ise aracın motor seçenekleri için bazı açıklamalar geldi.

Açıklamaları yapan doğrudan markanın CEO’su Michael Lohscheller oldu. Ünlü isim yaptığı açıklamada sadece motor türleri değil, gövde tipleriyle de alakalı bilgiler paylaştı. Görünen o ki yeni model beklediğimize değer bir araç olacak.

İlginizi Çekebilir: 2021 Astra Kameralara Yakalandı! Bu Yıl Geliyor

2021 Opel Astra Motor Seçenekleri ve Gövde Tipleri

İlk olarak gövde tiplerinden başlayalım. Yeni araçta ruhuna uygun olan HB gövde tipi birinci sırada olacak. Zaten Astra bize kendini bu gövde tipiyle beraber sevdirmişti.

İkinci olarak ise Sports Tourer modeli gelecek. Bu modelin tam yapısının nasıl olacağını tanıtımla göreceğiz. Sürprizler de yapılabilir.

Her iki gövde tipinin de ortak noktası PSA’nın EMP2 platformu üzerinden geliştirilecek olmaları. Gövde tiplerini bir yana bırakacak olursak 2021 Opel Astra motor seçenekleri için de iddialı bilgiler var.

Bir kere bu kez elektrik artısını göreceğiz. Rakipler bir bir elektrikli hale gelirken, Opel’in böyle bir adam atmaması zaten sürprizlerin dik alası olur.

CEO bu konuda yaptığı açıklamada hem dizel hem benzinli hem de hibrit seçeneklerinin sunulacağını söyledi. Giriş model için kullanılacak olan motor ise iki ayrı versiyonla gelecek.

  • 1.2L benzinli motor 110 beygir ya da 130 beygir güç olmak üzere iki versiyon sunacak.
  • 1.5L dizel motor ise 130 beygirlik güce sahip olacak.
  • 1.6L benzinli motor ise hibrit ile desteklenecek. Şarjlı hibrit modelinde de 150 beygir güç ve 360 Nm tork göreceğiz. Ayrıca bu modelin üst versiyonunda 180 beygire kadar çıkılacak.

2021 Opel Astra motor seçenekleri şimdiden iddialı gözüküyor. Aracın tanıtımına çok az bir süre kaldığını söyleyebiliriz. Bu demek oluyor ki yakında tüm teknolojileri görebileceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version