1 ay kadar önce yapılan ilk paylaşımdan beri, 2021 Toyota Land Cruiser serisinin dev boyutlarla geleceğini söylüyoruz. Zaten bu araç sınıfında öyle küçük boyutlar beklemek yanlış olur. Evet belki önceki nesillere göre daha büyük bir araç gelmedi ama en az önceki nesiller kadar dev bir araç geldi.

Üstelik bu sefer TNGA platformuna geçildi ve bu da demek oluyor ki Toyota, yapı anlamında değişikliğe gitti. Neden tasarım yapı değiştirilmesine karşın çok değiştirilmedi derseniz o da markanın tercihi derim.  

2021 Toyota Land Cruiser Farklı Versiyonlarda Farklı Tasarım

Aracın temel modeline ek bir de GR Sport versiyonu bulunuyor. Tasarım dilini anlamaya çalışacak olursak yine o dev kare yapıda ızgara biri karşılıyor. Sanki aracın önüne böyle çelik bir korumalık takılmış hissi verilmiş.

Zaten 2021 Toyota Land Cruiser modellerinde bu yapı tanıdık. Çok yabancı olduğumuz bir yapı değil. Diğer taraftan GR Sport versiyon için de ufak değişiklikler ve ızgara oynamaları var ama bana sorarsanız bu gereksiz bir detay olmuş.

İçte geçtiğimizde ise aklıma hemen Hummer gelmekte. Otodünya takipçileri bilecektir bu tarz dev serileri paylaşırken iç tasarımı ya da iç kabin alanını detaylı anlatmak adına benzetmeler kullanıyoruz. 2021 Toyota Land Cruiser modeli de Hummer modellerine çok benzer bir tasarımla geliyor.

Ayrı geniş alan ve aynı kare yapı varmış gibi gözüküyor. Tabii ki önceki dijital ekran ve 9 inçlik multimedya ekranı altında yer alan geniş tuş takımı işleri değiştiriyor. Bu alanın hemen altında ise beklemediğimiz şekilde uzun bir vites bölümü görüyoruz. Yani yine büyük boyutlar yine büyük boyutlar.

Toplamda 200 kg kadar hafiflemesine rağmen hala dev boyutlarda olan aracın motorlarına geçmek istiyorum. Araçta en yüksek motor seçeneği  3.5 litre V6 motor. Tam 415 beygir güce çıkan motor, 650 Nm torkuyla da bu devi hızla hareket ettirmeyi başarıyor.

Diğer motor ise 3.3 V6 dizel motor. Açıkçası bu motorun da çok güçlü olduğunu gördük. Bu motorda da 310 beygirlik güç ve 700 Nm değerinde tork var. Fark ettiyseniz tork yüksek ama güç düşük. Klasik dizel durumu.

Her iki aracın şanzıman seçeneğinde ise farka gidilmemiş. İki modelde 10 ileri otomatik şanzıman seçilmiş. Sonuçta arazi modu olan bir araç ve vites sayısının yüksek olması önemli bir avantaj.

Bu kadar yazdık ama ne yazık ki 2021 Toyota Land Cruiser modelinde de fiyat yok. Yaz sonuna kadar da fiyatın açıklanması beklenen bir durum değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version