Yakın zamanda ülkemizde de satışa çıkan yenilenmiş Citroen C4, kısa sürede beklenen ilgiyi gördü. Aracın aranan ilgiyi görmesinden sonra şimdi de gözler 2022 Citroen e-C4 versiyonuna çevrildi.

Tamamen elektrikli modeller bir bir ülkemizde de satışa çıkarken, beklenen model 2022 Citroen e-C4 için de Türkiye tarihi ortaya çıktı. Gelen bilgilere bakacak olursak yeni elektrikli aracı çok fazla beklemek zorunda kalmayacağız.

2022 Citroen e-C4 Türkiye’ye Ne  Zaman Gelecek?

Türkiye tarihinden söz etmeden önce aracın teknik verilerinden konuşalım. Tamamen elektrikli olan C4, 50 kWh değerinde bir pilden besleniyor.

100 kW DC değerine kadar hızlı şarj desteği de olan batarya, aracın 350 km menzil değerine kadar ulaşmasını sağlıyor.

Belki uzun yollar için 350 km menzil değeri çok yüksek gelmeyebilir ama şehir içi kullanımlar için de ideal bir değer olduğunu söylemek lazım.

Hızlı şarj özelliği sayesinde 30 dakikada %80 pil doluluk oranına da ulaşabilen seri, bu açıdan da avantajlı bir araç diyebiliriz.  

Beygir gücü konusunda ise serinin 136 beygirlik bir güç değeri olduğunu biliyoruz. Boyutlarıyla karşılaştırıldığı zaman 136 beygir, aracın yüksek performans vermesini de sağlıyor diyebiliriz.

Bu teknik verilerle beraber Türkiye’de de satışa sunulacak olan modelin geliş tarihinin ise Ekim ayı olduğu ortaya çıktı. Henüz hangi paketler gelecek ve opsiyonlar konusunda neler sunulacak bilinmiyor ama Ekim ayında aracın geleceğini düşünecek olursak, çok yakında bu bilgileri de göreceğiz.

Özellikle aracın satış fiyatının nasıl olacağını merak ediyoruz ama dediğimiz gibi yakın zamanda bu detaylar da belli olacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version