2022 Nissan Qashqai, yeni kasasıyla beraber 2021 yılında görücüye çıkmıştı. Aradan neredeyse 1 yıl gibi bir süre geçtikten sonra aracın Türkiye satışlarının da başladığını duyurmuştuk. Şu an zaten Türkiye satışları da devam ediyor. Yeni model için sevindirici haber ise saatler önce geldi. Zira bu kez serinin 2022 Nissan Qashqai E-Power versiyonu için tanıtım yapıldı.

Markanın yeni elektrikli motorunu Qashqai serisine dahil ettiği araç, Nissan için de çok şey ifade ediyor. Öyle ki Nissan’ın elektrikli otomobil geleceği için de bunların önemli gelişmeler olduğunu kabul etmek gerekiyor.

2022 Nissan Qashqai E-Power Özellikleri ve Detaylar

Aracın tasarımında bir değişim olmadığını söyleyerek başlayalım. Sadece lansman rengi yeni bir gri tonuyla değişmiş durumda. Aracın standart versiyonunda lansman rengi koyu bir mavi rengi olarak karşımıza çıkmıştı.

Teknik kısma geldiğimiz zaman ise hibrit motorun yeni bir yüze kavuştuğunu görüyoruz. Araçta 1.5 litrelik içten yanmalı motor var ama bu motor aracın tekerlere giden gücünü sunmuyor.

Bunun yerine elektrikli motoru ve aracın pillerini besliyor. Araç gücünü ise elektrikli motordan alıyor. Elektrikli motorun sunmuş olduğu gücün ise 190 beygir civarında olduğunu belirtelim.

Yani buna artık nasıl hafif hibrit diyeceğiniz onu da anlamak zor. Yeni hibrit motor sistemiyle çok daha tasarruflu bir araç olarak karşımıza çıkacak olan 2022 Nissan Qashqai E-Power, aynı zamanda performans konusunda da daha iyi bir seri olacak.

Diğer teknik özelliklerinde bir değişiklik olmadığını gördüğümüz seri için tüm bu teknik veriler ve yakıt tüketim değerleri gibi değerlerin ise yakın zamanda açıklanacağı söylendi. Şimdilik fiyatı da bilmiyoruz ama bu modelin ülkemizde de satılacağını düşünüyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version