Bu yıl yeni nesil ile güncellenmiş olan Nissan Qashqai, Nissan’ın en çok tutan crossover modellerinde liste başı geliyor. Bundan kaynaklı olacak ki marka araca çok önem veriyor ve sürekli nesil güncellemeleri yapıyor. En son tanıtılan 2022 versiyonundan sonra ise şimdi de araca yeni bir PHEV versiyonunun eklenmesi söz konusu olacak. 2022 Nissan Qashqai PHEV modeli için ilk casus fotoğraflar da ortaya çıkmaya başladı.

Yeni gelen görsellere göre aracın tasarımında çok büyük bir fark olmayacak. Ama yine de ufak düzenlemeler göreceğiz.

2022 Nissan Qashqai PHEV ile Yeni Bir Elektrikli Geliyor

e-Power serisi olarak duyurulması beklenen bu modelin, görsel açıdan temel modeli yansıtmasının yanında, güçlü bir motora sahip olması bekleniyor. 1.5 litrelik benzinli motorun, sadece elektrikli motoru besleyecek bir motor olarak görev alacağı düşünülen seride, 189 beygirlik bir hibrit motor sisteminin yer alması beklentisi var.

Bu motorun tork kısmında da 330 Nm tork değeri olacak. Tork kısmı biraz daha yüksek olabilir. Bunun için tanıtımdaki değerleri göreceğiz.

Yeni nesil elektrikli modelin, teknolojik açıdan ne kadar değişiklik getireceği ise şu an için soru işaretlerinden biri. Öyle ki bu model farklı bir elektrikli yapıya sahip olacak. İçten yanmalı motor, elektrik motorunu besleyecek.

Teknoloji açısından da farklılıklar olacaktır. Şarj sistemi nasıl olacak ya da dışarıdan şarja gerek kalacak mı bunları göreceğiz. Şu an testlerinin yapıldığını da fotoğraflar üzerinden anladığımız 2022 Nissan Qashqai PHEV modelinin, kesin tanıtım tarihi daha açıklanmış değil.

Fakat tanıtımın çok gecikmesini beklemiyoruz. Nissan elektrikli dönüşümü için harekete geçti. 2022 yılı içerisinde de bu modeli göreceğiz diyebiliriz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version