Toyota’nın çok sattığı bazı araçlar var. Kalıcı yer elde eden ve yüksek satışlara ulaşan araçlar, her ne kadar iyi seriler olarak lanse edilse de zaman içerisinde bu modellere de ilgi düşebiliyor ve bir dönem çok popüler olan araçlar rafa kaldırılan seriler olarak karşımıza çıkabiliyor. İşte Bu modellerden biri olan Prius C serisi yenilendi. 2022 Toyota Aqua adıyla yoluna devam eden araç, Amerika’ya veda etti.

Yeni adıyla ve tabii ki yeni yüzüyle Japonya’da yoluna devam eden seri, 2.nesil yüzüyle tanıtıma çıktı ve bir hayli sevildi. Markanın kendi ülkesinde başarı yakalamayı hedeflediği model bir hayli de çevreci bir araç olarak kendisini gösterdi.

2022 Toyota Aqua Özellikleri ve Tasarım Yapısı

Kompakt bir araç olan yeni Aqua, bir hayli sade bir tasarımla geliyor. Aracın oldukça şık olduğunu da söylemek lazım. Arka kısımda çok geniş farlar ve ön kısımda da genel olarak yuvarlak hatların kullanıldığı model, mavi çizgilerle detaylandırılmış olan marka logosuyla da dikkat çekiyor. Tabii ki bu çizgilerin nedeni hibrit motor kullanılması.

Dış tasarımda olduğu gibi iç tasarımda da çok şık olan araç, tam merkezde yer alan bir multimedya ekranı sunuyor. Bu ekranın altında çok farklı vites kontrol kolu yer alıyor. Kol yukarı taşınmış durumda. Dijital göstergeyle de beraber gelen 2022 Toyota Aqua, son derece teknolojik olan araçlardan biri.

1.5 litrelik atmosferik benzinli motor yanında elektrikli motoru da bulunan seri, şarj edilebilir bir hibrit modeli olarak geliyor.

Çift yönlü şarj özelliğini de beraberinde getiren aracın, bir de acil durum güç kaynağı modu var. Yani tam bir elektrikli araç olmasa da elektrikli araç yönünün de yeterli olduğunu ve öne çıktığını söylemek gerek.

Seri için söyleyebileceğimiz son şey tabii ki fiyatı. Şu an Japonya’da satışa çıkan 2022 Toyota Aqua, 1.980.000 Japon Yuan’ı fiyata sahip. Yani 155-160 bin TL arasında bir fiyatı var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version