Standart Fiat modellerine özel dokunuşlarıyla tanıdığımız Abarth, yine yapacağını yaptı. Bu kez 500e modelinin çok daha yüksek performanslı bir versiyonu duyuruldu. 2023 Abarth 500e, hem daha yüksek performansı ile dikkat çekiyor hem de tasarımsal anlamda dokunuşlarıyla kendisini gösteriyor.

Özellikle sürüş modları gibi özel artılar sunuyor olması, aracı standart modele göre çok dah avantajlı bir hale getiriyor. Peki söz konusu modelde nasıl değişimler var? Performans tam olarak ne kadar arttı?

2023 Abarth 500e Özellikleri ve Detayları

Aracın elektrikli motoru çok daha güçlü. Yeni versiyonda elektrikli motor 155 beygir ve tork değeri de tam 220 Nm seviyesine kadar çıkıyor. Araç farklı sürüş modlarını destekliyor ve Scorpion Track isimli özel sürüş moduyla beraber de performansı zirve noktaya çıkarıyor.

500e modelinin menzil değerinin çok yüksek olmadığını biliyoruz. Zira bu model şehir için kullanımlar için hazırlanmış bir seri olmuştu ve 300 km civarında bir menzil sunmuştu. Fakat 2023 Abarth 500e için durum biraz daha farklı. Seri daha yüksek performans vermesi adına hazırlandığı için muhtemelen daha düşük bir menzil değeri sunacak.

Muhtemelen diyorum çünkü menzil değerinin nasıl olduğu konusunda bir açıklama yapılmadı. Sadece pilin 42 kWsa kapasiteli olduğunu ve 85 kW değerine kadar hızlı şarjı desteklediğini biliyoruz. Sonrasında herhangi bir menzil değeri açıklaması yapılır mı bilemiyoruz.

Yenilenmiş olan multimedya ekranı, 360 derece kamera sistemi gibi teknolojik artıları da olan 2023 Abarth 500e, teknoloji açısından da küçük bir canavar diyebiliriz.

Aracın özelliklerinde yok yok. JBL özel ses sisteminden, çift bölgeli otomatik klimaya kadar her türlü konfor ögesine de yer verildiğini görüyoruz.

Muhtemelen bu küçük performans canavarının fiyatı da ana modele göre daha yüksek olacak. Fakat muhtemelen dememden de anlayacağınız gibi fiyat açıklaması gelmedi.

Zaten seri çok geniş bir satış ağına sahip değil. Bu nedenle fiyatların tam olarak ne zaman açıklanacağı konusunda da bilgi verilmedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version