Tamamen elektrikli ticari araç modellerine bir yenisi daha eklendi. Ford, tamamen elektrikli ticari ailesine 2023 Ford E-Transit Custom modelini de dahil etmiş oldu. Aracın ülkemiz açısından da öneminin büyük olduğunu söylemek lazım zira söz konusu seri, Türkiye’de yer alan Kocaeli fabrikasında üretilecek.

Aracın burada üretildikten sonra Avrupa pazarına sunulduğunu göreceğiz. Peki ülkemiz açısından da önemli olan serinin nasıl özellikleri var? Elektrikli Custom, ticari araçlar noktasında nasıl avantajlar sağlamış olacak?

2023 Ford E-Transit Custom Özellikleri ve Diğer Teknik Detaylar

Aracın teknik özellikleri konusunda bazı detaylar açıklanmadı. Aslında bakarsanız çoğu bilgi verilmedi desek yeridir. Tasarım gösterildi ve menzil konusunda birkaç bilgi verildi ama motorun teknik detayları ve diğer teknolojiler için biraz daha beklemenin gerekli olduğu açıklandı.

Açıklanan detaylara göre değerlendirecek olursak 2023 Ford E-Transit Custom, 380 km menzil değeriyle gelecek. Aslında elektrikli araçlar için bu menzil değeri düşük denebilir fakat bunun bir ticari araç olduğunu unutmamak gerekiyor.

Diğer taraftan serinin çok hızlı bir şekilde şarj olmasını sağlayacak DC şarj sistemine sahip olacağını ve içerisinde ekstra ekipmanlara elektrik sağlamak adına bir jeneratör bulunduracağını da biliyoruz.

Motor konusunda detayları belli değil ama muhtemelen motor konusunda da güçlü bir motor kullanmasıyla öne çıkacağını düşündüğümüz 2023 Ford E-Transit Custom için asıl tanıtım ise Eylül ayı içerisinde yapılacak.

Fiziksel tanıtım olarak değerlendirilen bu ana tanıtımdan sonra aracın her detayını öğreneceğiz. Serinin satışlarının ise 2023 yılının ikinci yarısında başlayacağını ekleyelim. Yani serinin çıkışı için henüz 1 seneden uzun bir zaman var. Haliyle şu an için fiyat bilgisi konusunda da detaylar yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version