Elektrikli otomobil ürün sınıfını genişletmeyen marka yok. Honda bu markalardan biri ve hatta son dönemde elektrikli araçlara doğru ciddi bir şekilde yönelmiş durumda. Markanın bu alanda son temsilcisi ise 2023 Honda Prologue modeli oldu.

CR-V modelinin de üzerinde bir araç olarak sınıflandırılan yeni serinin, Ultium platformu üzerinden yükselen elektrikli bir dev olduğunu göreceğiz. Henüz araç için tüm teknik detaylar açıklanmadı ama tasarım noktasında verilen bilgiler de iddianın ortaya çıkmasını sağladı.

2023 Honda Prologue Özellikleri ve Tasarım Detayları

Aracın bir hayli uzun olduğunu aks mesafesinden de anlıyoruz. 3.094 mm aks mesafesine sahip olan seri toplam uzunluk kısmında ise 4.877 mm gibi bir değer sunuyor. Aracın, 1.989 mm genişliğinde ve 1.643 mm yüksekliğinde olduğunu da hatırlatalım.

Aracın genel olarak dış tasarımına baktığımız zaman ise özellikle ön bölümde yeni nesil bir tasarım görüyoruz. Elektrikli bir araç olduğu için ek bir ızgara alanı olmayan modelin, keskin hatlarda gündüz LED’leri var.

Aracın arka kısmına baktığımız zaman, Range modellerine benzer bir tasarım yapısının olduğunu görüyoruz. Yine ince stoplar ve bu stopların konumlandırıldığı siyah bir zemine yer verilmiş.

Dış tasarımı bir kenara bırakıp iç tasarıma göz attığımız zaman da yine modern bir yüz görüyoruz. 2023 Honda Prologue merkezde bir multimedya ekranı ve sürücü kısmında da dijital gösterge alanıyla geliyor. Gösterge paneli 11 inç boyuta sahipken, multimedya ekranı ise 11.3 inçlik büyük boyutu ile dikkat çekiyor.

Ayrıca elektrikli bir araç olmasına karşın ekranın altında fiziksel kontrol butonlarının yer alması ve klima kontrollerinin tuşlarla zenginleştirilmesi de güzel.

4X4 olarak göreceğimiz aracın teknik özelliklerinin ne zaman açıklanacağı ise duyurulmadı. Ayrıca fiyat bilgisi gibi bilgiler de gelmedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version