Micra modelinin yerini alacak mı almayacak mı hala net değil ama 2023 Nissan Sakura modeli için tanıtım yapıldı. Geçtiğimiz yıl içerisinde söz konusu modelin ilk duyurusu yapılmış ama araç tanıtımı yapılmamıştı.

Şimdi ise merakla beklenen aracın, tasarımı ve tüm teknik detayları açıklandı. Kutu gibi bir tasarım yapısına sahip olan serinin tüm detaylarına daha yakından bakalım.

2023 Nissan Sakura Tasarımı ve Teknik Özellikleri

Genel tasarıma baktığımız zaman tam anlamıyla kutu gibi bir yapı görüyoruz. Aracın arka kısmında dikine bir tasarım yapısı var.

Geniş bir arka cam, hemen altında da LED stop lambaları ve en alt kısımda da hareketli bir tampon alanının bulunduğu seri, öne doğru uzanırken de yine dikine bir yapı benimsiyor.

Ön kısma geldiğimiz zaman ise dikine tasarım yapısının biraz daha kavis aldığını görüyoruz. Öne doğru eğimli olan kısımda, ince LED farlar ve ızgara alanının yerini alan bir kapalı ön bölüm dikkat çekiyor.

Oldukça minik tekerlekleri olduğu da dikkatlerden kaçmayan 2023 Nissan Sakura için dış yapı bu şekilde.

Aracın iç tasarıma geçtiğimiz zaman ise son derece modern bir yapı görüyoruz. 7 inçlik dijital gösterge panelinin bulunduğu araçta, 9 inçlik bilgi eğlence ekranı ve otomatik klima kontrol bölümü gibi bölümler yer alıyor.

Vitesi de göğüs üzerine yerleştirilen serinin ProPilot park gibi teknolojileri desteklediğini de ekleyelim.

Aracın iç dış tasarımı detaylarını bir kenara bırakacak ve teknik özelliklerine geçecek olursak, tam anlamıyla şehir içi aracı görüyoruz. 63 beygirlik güç sunan bir elektrikli motorun 195 Nm tork değerinin olduğunu da belirtelim.

Spor, Standart ve Eco olmak üzere sürüş modlarının da yer aldığı 2023 Nissan Sakura, maksimum olarak ise 130 km hıza kadar çıkabiliyor.

Şehir içi kullanım için gayet ideal olan hız değeri bir yana menzil değeri ise 180 km olarak açıklandı. Açıkçası her ne kadar hızlı şarjı destekliyor olsa da aracın menzilinin kısa olduğunu eklemek lazım.

Tüm bu özelliklerle tanıtımı yapılan seri, şimdilik Japonya’da satışa çıktı. Avrupa pazarına da gelecek mi bilmiyoruz ama 18.200 dolar civarında bir başlangıç fiyatı karşımıza çıkacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version