Opel, yıl sonuna doğru resmen atak yaptı. Özellikle elektrikli araçlar için çok güzel adımlar atılıyor. Birkaç yeni hibrit modelinden sonra şimdi de 2023 Opel Astra Electric sahneye çıktı. Amiral gemisi bir elektrikli olarak gelecek araç, tasarım noktasında mevcut seriyi yansıtıyor olsa da teknik açıdan biraz daha iddialı bir model.

Dilerseniz aracın neler sunduğu konusunda bir değerlendirmeye geçelim ve motor özelliklerini inceleyelim. Motor özelliklerinde tanıdık dokunuşlar karşımıza çıkacak.

2023 Opel Astra Electric Özellikleri Neler?

Aracın elektrikli motoru, kardeş model olarak gösterilen Peugeot e-308 modelinde yer alan motora çok benziyor. Hatta bu motorun biraz daha özelleştirilmiş olan bir hali desek yeridir.

Seride yer alan elektrikli motor da 115 kW güç değeri var. Eğer beygir olarak lanse etmemiz gerekirse aracın motorunda 156 beygirlik güç değeri sunuluyor diyebiliriz.

Tork kısmında ise güzel bir revize var. Benzer motoru kullanan e-308 modeline göre biraz daha yüksek bir tork değeri olan 270 Nm torku görüyoruz. Tabii ki bu durum performans konusuna da etki etmiş. Araç 170 km maksimum sürat ile sınırlandırılmış olsa da atiklik konusunda daha iyi bir performans sunuyor.

Aracın menzil değerleri ise standartları yakalamış. 2023 Opel Astra Electric, 416 km menzil değeri ile karşımıza çıkıyor. Araç bu menzili 54 kWsa pil ile sunuyor. Tabii ki pilin şarj desteği de önemli.

Neyse ki şarj konusunda da son teknolojilere destek verilmiş ve 100 kW DC hızlı şarj desteği sunulmuş. Böylece seri sadece 30 dakika içerisinde %80 dolum oranına kadar ulaşabiliyor.

3 farklı sürüş modu, yeni Intelli-Lux LED Pixel farlar, Intelli Drive 2.0 sürüş paketi gibi artıları da beraberinde getirecek olan 2023 Opel Astra Electric, Avrupa’da da ülkemizde de satışa çıkacak.

Fiyatların açıklanmasını biraz daha bekleyeceğiz. Muhtemelen fiyatlar yeni yılda açıklanacaktır. Satış tarihi konusunda da bilgi bekliyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version