Neredeyse 8 senedir aynı kasayla devam eden M3 CS modeli, yıllar sonrasında yeni nesline kavuştu. 2024 BMW M3 CS, daha güçlü bir motor ile beraber karşımıza çıkmış oldu. Gerek tasarım noktasında gerekse de aracın teknik detayları konusunda sevindirici gelişmeler var. Özellikle modelin performans odaklı özelleştirmeler aldığının altını çizmek gerekiyor.

Hem tasarımda yapılan oynamalardan hem de performans odaklı yapılan özelleştirmelerden söz edeceğiz. Hadi araç için son gelişmelere bakalım.

2024 BMW M3 CS Neler Sunuyor? Özellikler Neler?

Tasarım kısmında aracın yine çok sert bir havada olduğunu söylemek lazım. Bir hayli sert hatlara sahip olan model, ön kısımda böbrek ızgaraları korumaya devam ediyor. Ayrıca alt kısımda daha geniş havalandırma deliklerinin kullanıldığını da net olarak görüyoruz.

Burada sadece görsel olarak düzenlemeler yok. BMW malzeme kullanımı konusunda da değişikliklere gitmiş. Araçta yeni karbon fiber katkılı plastikler kullanılmış.

Bunun dışında birçok yerde de CFRP malzeme kullanılmış. Sonucunda da seri için 75 kg kadar ağırlığın düşmesi sağlanmış. Tabii ki aracın ağırlığının düşmesi, doğrudan performansının artmasına yönelik bir hareket olarak söylenebilir.

Bunun yanında aerodinamik konusunda da yapılan yeni özelleştirmeler, aracı biraz daha sert bir hale getirmeyi başarmış.

Aracın motor kısmına geldiğimiz zaman ise 2024 BMW M3 CS, 3.0 litrelik bir motorla karşımıza çıkacak. Çift turbolu olan motorda çok büyük bir değişim yok ama beygir gücünde bir artış söz konusu. Bu motorla beraber araç 543 beygir güç ve 650 Nm tork değeri sunuyor.

Aracın sadece 3.2 saniye içerisinde 96 km hıza kadar ulaştığını da belirtelim. Yani sizin anlayacağınız az bir güç farkı bile çok ciddi bir performans artısı sağlamış durumda. Gelelim maksimum hız kısmına. En hızlı 2024 BMW M3 CS modeli, maksimum hız kısmında 303 km gibi bir hız sunuyor. Herhangi bir sınırlama olmadığını da belirtelim.

Araç için en kötü kısım ise sınırlı sayıda üretilecek olması. Mart ayı gibi üretilecek olan 2024 BMW M3 CS versiyonu için kaç adet üretim yapılacağı açıklanmadı ama sınırlı sayıda üretim olacağı söylendi. Aracın fiyatı ise 119.700 dolar başlangıç olarak açıklandı. Hangi ülkelerde satılacağı konusunda da şu an bir bilgi yok.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version