Audi Sport’un geliştirmeden sorumlu ismi Stephan Reil, insanların pek çoğunun güçten bahsettiğini ancak aslında kast ettiklerinin tork olduğunu söylerken yeni Audi RS 5 Coupe’nin bu konuda selefine göre çok avantajlı olduğunu da hatırlatıyor.

İlk RS 5 Coupe 4,2 lt’lik atmosferik V8’inden 430 Nm maksimum tork çıkartırken yeni modelin 2,9 lt’lik çift turbo beslemeli V6’sı ise tam 600 Nm’ye imza atıyor. Bununla birlikte Ingolstadt’ın yeni orta sınıf performans canavarı 0’dan 100 km/s’ye çıkmak için sadece 3,9 saniyeye ihtiyaç duyuyor. Sport Chrono paketli bir Porsche 911 Carrera S de aynı seviyede.

Kağıt üzerindeki veriler yeni modelin potansiyeli hakkında oluşabilecek kuşkuları daha en başından yok ederken sürüşte hissedilenler çok daha etkileyici. Bu arada yeni motorda selefinin V8 notalarını bulmak imkansız.

Audi RS 5 Coupe’nin Artıları ve Eksileri

Önce eksiden başlayalım ki artıların arasında kaybolmasın. V8’e göre iyileşen güç dağılımı sayesinde 2000 d/d seviyesinde gelen maksimum tork stressiz bir performans oluşturuyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman vites değişimlerini çok hızlı gerçekleştirirken, sakin gezintilerde de motorun çevirdiği devir sayısını düşürerek huzuru arttırıyor.

Bu esnada yol bilgisayarında 9,0 lt/100 km civarı değerler görmek mümkünken performansın çağrısına kulak verenler 13,0 lt/100 km civarındaki tüketim değerlerini hesaba katmalılar.

Yürüyen aksam bu güçteki bir otomobil için yeterli konforu sunarken, dört tekerlekten çekiş ve opsiyon listesindeki Sportquattro arka diferansiyel sayesinde tutunma limitleri çok ama çok yüksek.

* A4’ten devşirilen kokpitte direksiyon simidi, koltuklar ve dekorlar gibi detaylarla RS versiyonu işaret ediliyor.

* Yeni nesilde birinci neslin ana tasarımına sadık kalınmış. Egzoz çıkışları 450 HP’yi simgeliyor.

* 4×4 aktarma sayesinde güç aktarımı her zeminde sorunsuz gerçekleşiyor.

* 2,9 lt’lik çift turbo V6 motor, Porsche’de de kullanılıyor. Güç üretimi ve verimlilik çok iyi.

Sonuç: Güç iyi, tork daha da iyi. Güç ünitesi ve yürüyen aksamın birlikteliği, RS 5’i örnek bir verimli performans coupe’si haline getiriyor. Mütevazı karakterin altındaki performans çok etkileyici. Ancak artık V8 sesinin olmaması üzücü.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version