Elektrikli otomobil üreticisi Lucid, Lucid Air modellerinin beta versiyonlarından oluşan prototip filosunu YouTube’a yüklenen videoyla tanıttı. Sayısı 40’ı geçen ve her biri farklı test çalışmaları için tasarlanan arabalarla Lucid kapsamlı sürüş analizleri gerçekleştirecek, veri toplayacak ve bunları işleyecek. Aracın kusursuzluğunu güvence altına almak için her bir araba uzun yola çıkacak, bazıları ise pist ortamında test edilecek.

Seri üretim hazırlıklarında son evre

ABD menşeli girişim, Lucid Air modelinin beta prototiplerini bugüne dek Minnesota’da kış testine sokmuştu. San Fransisco ve Los Angeles arasını tam dolu batarya ile kat edebilen araç şimdilerde Arizona eyaletine bağlı Casa Grande’de kurulu fabrikada seri üretime girmeye hazırlanıyor.

Şirketin Silikon Vadisi’ndeki genel merkezinde bir araya getirilen beta prototip modellerinden oluşan filo ile adeta gövde gösterisi yapan Lucid, bir manada Tesla ve diğer önde gelen elektrikli otomobil modellerine de göz kırpmış oldu.

Arabalar kamuflaj tasarımıyla dikkat çekiyor

Dikkat çeken bir detay ise beta prototiplerin toplamda 4 farklı kamuflaj ile sarılmış olması. Otomobil üreticisi insanları eğer prototipleri görürlerse bu kamuflaj tasarımlarını dikkatlice incelemeye davet etmiş bulunuyor. Tasarımların arkasındaki hikayeler Lucid tarafından ayrı ayrı video halinde yayımlanacak.

0’dan 100 km/s hıza 2.5 saniye gibi inanılmaz bir sürede çıkabilen aracın yapabileceği en yüksek hız ise 321 km/s olarak belirtiliyor. Tıpkı Tesla’lar gibi Lucid modelleri de Wi-Fi ile güncelleme alabilecek.

Share.

1 Yorum

  1. bizim bakanlara söyleyin bunlardan alsınlar sonra yaptık diye yayınlarlar 5 yılda içinden farları değiştirirler ilk Türk otomobili diye satarlar hem bizde daha çok vergi öderiz seve seve tamam?

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version