Bugüne kadarki en güçlü Mustang modeliyle tanışmaya hazır mısınız? Karşınızda 2019 model Ford Mustang Bullitt!

Detroit’teki otomobil fuarında ilk kez görücüye çıkan Ford Mustang Bullitt, Ford’un bugüne kadar ürettiği üçüncü özel versiyon Mustang olma ünvanını taşıyor. Ford’un 2018 model Mustang GT aracından da güçlü olan Bullitt’in çıkış hikayesi ise şöyle:

1968 yapımı filmin 50. yılı anısına…

Ford Mustang Bullitt modeli ismini her ne kadar ülkemizde pek bilinmiyor olsa da, 1968 yapımı klasik aksiyon filmi Bullitt’ten alıyor. Ünlü aktör Steve McQueen’in oynadığı bu filmde yaşanan hırsız polis kovalamacası esnasında polis memurunu canlandıran McQueen petrol yeşili rengindeki Mustang’i kullanıyordu. Ford da çok sevilen ve Mustang aracıyla özdeşleşen bu filmin 50. yılı anısına 2019 Mustang Bullitt modelini geliştirerek Detroit’te tanıttı.

475 beygir güce sahip

Petrol yeşili ve gölge siyahı olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle satışa çıkan Ford Mustang Bullitt, 5.0 litrelik V8 motoruyla tam 475 beygirlik güç üretebiliyor. Çıkabileceği en yüksek hız ise saatte 260 kilometre olarak belirlenmiş. Bu teknik verileriyle 460 beygir kapasiteli, maksimum hızı 250 km/s olan Ford Mustang GT’den bile daha güçlü olduğu görülen araç sınırlı sayıda üretilecek.

Peki ya fiyatı, çıkış tarihi?

Şuan için yalnızca Detroit’teki fuarda sergilenen aracın çıkış tarihi veya fiyatı hakkında bir açıklama yapılmış değil. Ancak TechTimes’in haberine göre Ford Mustang Bullitt’in yaz aylarına doğru satışa çıkması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version