Hindistan’da düzenlenecek olan Auto Expo 2018 fuarı kapsamında 50’ye yakın elektrikli ve hibrid otomobilin görücüye çıkması bekleniyor. Dünyanın en büyük otomobil pazarları arasında yer alan Hindistan genelinde elektrikli araçların payı her geçen gün artmayı sürdürüyor.

Konsept modeller yerine satışı gerçekleştirilen araçlar sergilenecek

Bu fuar özellikle elektrikli otomobillerle ilgilenenler için ayrı bir yere sahip. Çünkü diğer çoğu fuarda olanın aksine, konsept tasarımlar yerine halihazırda satışı gerçekleştirilen elektrikli araçlar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Üstelik Hindistan’da ucuz araç satışı yaygın olduğu için gösterime çıkacak elektrikli modellerin “uygun fiyatlı” olması da beklentiler arasında yer alıyor.

Öte yandan hükümetin ciddi şekilde teşvikler dağıtarak desteklediği elektrikli otomotiv endüstrisi Hindistan’da büyümeye devam ediyor. 2030 yılına kadar trafikteki araçların büyük çoğunluğunun elektrikli modellerden oluşması planlanıyor. Bu sayede cari açığı artıran petrol ithalatının azaltılması ve araçlardan kaynaklanan kirlilik de azaltılabilecek.

Devler sahneye çıkıyor!

Yeni nesil e-Survivor elektrikli konsept modeli geliştiren Maruti Suzuki’den tutun, altı yeni elektrikli aracını tanıtmaya hazırlanan Mahindra & Mahindra ve Tata Motors gibi Hindistan’ın yerel otomotiv markaları Auto Expo 2018’e çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Ayrıca Toyota, Hyundai, Renault, BMW ve Mercedes Benz gibi dev markalar da elektrikli otomobil teknolojilerini fuarda kapsamında sergileyecek.

Tüm bu sayılanlara ek olarak İsveçli Uniti ve Japon Honda’nın elektrikli motosiklet modelleri de Auto Expo 2018 kapsamında görücüye çıkacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version