ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenen otomobil fuarında yılın otomobili seçiminin sonuçları geçtiğimiz Pazartesi günü açıklandı. ABD ve Kanada’dan 60’a yakın otomotiv gazetecisinin yaptığı seçimler neticesinde Honda Accord, Toyota Camry ve Kia Stinger’i geride bırakarak ABD’de yılın otomobili oldu.

2018 model Accord’u tamamen yeni bir görünüme kavuşturan Honda, iki farklı dört silindirli turboşarjlı motor seçeneğini de müşterilerinin beğenisine sundu. Hİbrid ve yüksek performanslı sürümler arasından dilediklerini tercih edebilen ABD’lilerin Accord’a ilgisi ise çok yüksek oldu. İç alan hacmi bakımında bugüne dek üretilen en geniş Accord modeli de yine 2018’de üretildi.

Honda bu tarz ödüllere hiç de yabancı değil!

Accord’un yılın otomobili seçilmesiyle birlikte Honda, üçüncü kez bu tarz bir ödülü almaya hak kazanmış oldu. 2016’de Honda Civic yılın otomobili seçilmiş, geçtiğimiz 2017’de de Honda Ridgeline modeli yılın kamyoneti ödülünü almıştı.

Başka markalar da ödül aldı

Pazartesi günü açıklanan sonuçlar arasında Volvo’nun yeni XC60 aracı da yılın en yüksek donanımlı aracı seçildiği bilgisi yer aldı. Lincoln Navigator de yılın kamyonet ünvanına sahip oldu.

Kompakt SUV modeli olan Volvo XC60’ta plug-in hibrid sistemi mevcut. Toplam 400 beygir güç kapasitesine sahip araçta diğer tüm Volvo modellerinde olduğu gibi gelişmiş güvenlik önlemleri de yerini almış durumda. Klasik haline gelen Lincoln Navigator ise 2018 yılında tamamen yenilenerek müşterilerin beğenisine sunuldu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version