Ağır vasıta almak için kredi kullanmak isteyen kişiler hangi bankalara başvurmalı ve nasıl başvurmalıdır? Ticari araç kredisi veren bankalar ve tır, kamyon, minibüs, otobüs vb. tarzda ağır vasıta almak isteyen yatırımcılardan istekleri şöyledir:

Vakıfbank:

Vakıfbank ticari araç kredileri sunmaktadır. Bu krediler ile 0 veya 2. El bir araç alabilirsiniz. Tır, otobüs, minibüs, kamyon, kamyonet, panelvan, otomobil vb. araçların alımında kullanabileceğiniz bir kredidir. Uygun faiz oranları sunulmaktadır. Esnek ödeme şekli vardır ve uygun vadelidir. Bankanın anlaşmalı olduğu markalardan araç alımınızı gerçekleştirirseniz, size özel vade ve faiz oranlarından yararlanabilirsiniz. Birden fazla araç alabilmeniz mümkündür. Uygun faizli Filo Kredileri seçenekleri de bulunmaktadır. Vakıfbank kamyon kredisi nasıl alınır? Kredi için şubeye gitmeniz gerekmektedir. Bilgilendirmeler şubede yapılacaktır.

Türkiye İş Bankası:

Türkiye İş bankası Ticari Taşı ve Filo Kredisi seçeneği sunmaktadır. Bu krediyi 0 veya 2. El araçlar için kullanabilirsiniz. Hafif ticari ve ticari araç alımlarında kullanabilirsiniz. Birden fazla araç alabilirsiniz. Faiz oranı %1,54 olmaktadır. Eğer Türkiye İş Bankası’nın anlaşmalı olduğu markalardan biriyle yaparsanız uygun faiz ve vade oranlarıyla kredinizi ödeyebilirsiniz.

ING Bank:

ING Bank ile Türk Lirası ve Dövize endeksli kredi kullanabilirsiniz. 48 aya kadar var kullanabilirsiniz. Birden fazla araç satın alabilirsiniz. Eğer araç sigortanızı ING Bank aracılığı ile yaptırırsanız faiz indiriminden yararlanabilirsiniz. 0 km araçların değerinin %70îne kadar, 2. El araçların değerinin %50’sine kadar kredi kullanabilirsiniz. Bu krediden KOBİle ile ticari firmalar yararlanabilir. Hat Rehin Kredisi’ne de başvurabilirsiniz. Bu krediye başvurmak için ticari plaka ya da hat sahibi olmanız gerekmektedir. ING Bank’ın anlaşmalı olduğu otomobil markaları ise: Chevrolet, Citroen, Daihatsu, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, KIA, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Tata, Toyata, Volvo ve Volkswagen’dir.

Yapı Kredi:

Yapı Kredi Bankası ticari araç kredisi hizmeti sunmaktadır. 48 aya kadar vade kullanabilirsiniz. Kredinin üst limiti araç anahtar teslim bedelinin %80’i kadardır. Şubelerden başvuru yapabilir veya bilgi edinebilirsiniz.

Halkbank:

Halkbank KOBİ ticari taşıt kredisi ile 0 km veya 2. El araç alımı yapabilirsiniz. 0 km araçlar için fatura bedelinin %80’ine kadar kredi kullanabilirsiniz. 2. El araç alımında ise tutarın %50’sine kadar kredi kullanabilirsiniz. 60 aya kadar da vade seçeneği bulunmaktadır.

Ziraat Katılım:

Ziraat Katılım Bankası’ndan Ticari Araç Alım kredisi ile 0 km veya 2. El bir ticari taşıt alabilirsiniz. Türk Lirası veya dövize endeksli kullanabilirsiniz. Ziraat Katılım, bir katılım bankası olduğundan faiz yoktur. Finansman ve kredi hizmetlerinde kâr payı kullanılmaktadır. Bu taşıt kredisinde ise kullanan kişilere belirlenen vade ve kâr payı oranları söylenir. Taksitler halinde ödemelerinizi yaparsınız. Ziraat Katılım Ticari Araç Alım Kredisi ödeme şekilleri: Anapara eşit taksitli, anapara serbest taksitli, eşit taksitli, azalan taksitli, artan taksitli, periyodik ara ödemeli, değişken ara ödemeli, serbest ara ödemeli, belirli dönem kâr payı ödemeli, belirli dönem ödemesiz ve serbest tarihli eşit taksitli ödemelerdir.

Vakıf Katılım:

Vakıf Katılım da bir katılım bankası olduğundan kâr payı ile hizmet vermektedir. Ticari Araç Finansmanı seçenekleri bulunmaktadır. Bu finansmanı 0 km veya 2. El araç alımlarında kullanabilirsiniz. Türk Lirası ve Dövize endeksli kullanabilirsiniz. Alacağınız araç 0 km ise aracın fatura bedelinin %70’ine kadar finansman desteği sağlanmaktadır. 2. El araçlarda ise kasko bedelinin %50’sine kadar finansman hizmeti kullanılabilmektedir. 2. El araçların 8 yaş ve altı olması gerekmektedir.

Türkiye Finans:

Türkiye Finans da bir katılım bankasıdır. Taksitli Ticari Taşır Finansman hizmeti sunmaktadır. Bu finansman hizmetinde 48 ay vade ile %1,59’dan başlayan kâr oranı sunulmaktadır. Başvuru için gerekli belgeler şöyledir: Kimlik belgesi, vergi levhası, Ticaret Sicil Gazetesi örneği, imza sirküleri, finansman hizmeti almak istediğiniz ürünün faturası, 0 km araçlarda aracın proforma faturası ve 2. El araçlarda alınacak aracın ruhsat fotokopisi gerekmektedir. Araç kredi hesaplama programı ile kredinizi ve ödeme planlarınızı hesaplayabilirsiniz.

Kuveyt Türk:

Kuveyt Türk’ün sağlamış olduğu Taksitli Ticari Finansmanı ile edineceğiniz araç, işyeri, makine ve ekipman finansman hizmetleri sağlanmaktadır. Türk Lirası ve döviz endeksli olarak kullanabilirsiniz. Uygun geri ödeme planı ve kâr oranı sunulmaktadır. Ticari araç kredisi hesaplama işlemlerini hesaplama araçları sayesinde yapabilirsiniz.

Albaraka Türk:

Albaraka Türk de bir katılım bankasıdır. Kurumsal Finansman Desteği ile ihtiyacınız olan araç, ürün ve gayrimenkul tarzı şeyleri alabilirsiniz. Belirlenen kâr oranına göre de ödemelerinizi yapabilirsiniz.

Koç Finans:

Koç Finans Ağır Vasıta Kredisi ile Ford markasına ait tüm 0 ve 2. El araçlar için kredi hizmeti alabilirsiniz. Krediye dahil edilebilen kasko hizmeti alabilirsiniz. Size uygun ödeme seçenekleri sağlanacaktır. Ayrıca filo kredisi ile birden fazla araç satın alabilirsiniz.

Ford Finans:

Bir Ford yetkili satıcısından kullanabileceğiniz hizmettir. 0 km araçlarda 60 aya kadar vadeli araç bedelinin %100’üne kadar kredi kullanabilirsiniz. 2. El araçlarda ise araç yaşı 1-2 ise araç bedelinin %80’ine kadar ve araç yaşı 4-5 ise araç bedelinin %70’ine kadar kredi kullanılmaktadır. Ödemelerinizi ise Yapı Kredi şubelerinden, ATM’lerinden, internet bankacılığından veya telefon bankacılığından yapabilirsiniz.

Renault Finans:

Alınacak ticari araçların %80’ine kadar kredi kullanımını sağlamaktadırlar. Akbank, Türkiye İş Bankası ve Garanti bankaları ile anlaşmalılar. Ödemelerinizi gerek bu bankalar aracılığı ile gerekse PTT aracılığı ile yapabilirsiniz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version