Otomobiller pahalı araçlardır, bir ev fiyatına ve daha yüksek fiyatlara otomobil edinmek mümkündür. İkinci el piyasasında durum benzerdir. Otomobillerin geçmişi ülkemizde kullanıcılar tarafından büyük önem taşımaktadır. Otomobillerin aldığı hasarlar genellikle sigorta yahut kasko firmaları tarafından yaptırılmaktadır. Araç geçmişine önem verilen 2. el piyasasında yüklü miktarda yapılmış onarımla araçlarda ciddi fiyat düşüşlerine sebebiyet vermektedir. Peki otomobilin geçmişini nasıl öğreniriz. Yapılan işlemlerin tutarlarını ve tarihlerini nasıl öğreniriz?

Tramer sorgulama denilen sistem devletin getirdiği yasal bir işlemdir. Otomobilin geçmişini tıpkı sabıka kaydı gibi silinmemek üzere saklar. İkinci el bir otomobil beğendiniz ve satın alacaksınız, tramer bilgilerine nasıl ulaşırsınız ?

Aynı zamanda otomobillerin katettiği toplam kilometre üzerinden ne kadar kullanıldığı anlaşılır. Kullanıcılar üzerinde fikir oluşturan temel husus yaptığı toplam kilometredir. Bu işlemlere istinaden kilometre düşürme gibi sahteciliklere başvuran birçok dolandırıcı piyasada mevcuttur. Otomobilinizin muayeneden muayeneye kilometreleri tramer sistemine kayıt edilir. Bu kayıtlara nasıl ulaşırsınız?

Otomobillerin önceden kaç sahibi olduğu, kaç el değiştirdiği önemli bir etkendir, yoğun sürücü değişikliği otomobilinizin uzun dönem sağlığı için olumlu değildir. Otomobilizin sizden önce kaç el değiştirdiğini öğrenmek mümkündür.

TRAMER SORGULAMA

Plaka sorgulama yapmak için araştırdığınız aracın plakasını birleşik bir şekilde yazdıktan sonra SMS yoluyla 5664’e göndermeniz yeterli. Bu sayede aracın plakası değişmiş olsa bile, eski hasar bilgilerine rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Mesajı gönderdikten sonra kısa süre içerisinde SMS olarak size bilgi verilir. Size gelecek mesajda aracın hangi tarihlerde kaza yaptığı, araçta ne gibi hasarlar oluştuğu, hasarların maliyeti gibi konular detaylı bir şekilde ifade edilir.

Yapılan her sorgulama operatörünüz tarafından 7 TL olarak ücretlendirilmektedir.

Ayrıca E-PPT AVM uygulaması kullanılarak araç kilometresi sorgulanabilmektedir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version