Ruhsat Çıkarma ve Ruhsat Yenileme Ücretleri 2018 yılı en güncel ücret tarifeleri. Yeni aracınızla trafiğe çıkmadan önce bilmeniz gereken prosedürler, aşamalar ve ücretler.

Araç ruhsatı yenileme, yeni ruhsat çıkarma için gereken bilgilerin yanısıra sıfır ve ikinci el araç ruhsat işlemleri için yazımızı okuyabilirsiniz.

Ruhsat kaybetme durumunda ilk yapmanız gereken il veya ilçe emniyet müdürlüğüne giderek kayıp/çalıntı bildirimini yapmanızdır.

YENİ TESCİL İŞLEMLERİ İÇİN ÜCRETLER

Şöförler odası nakil dosyası: 1,25 TL

Motorlu araç tescil belgesi: 120,00 TL (1 Ocak 2018’den itibaren)

Motorlu araç trafik belgesi: 117,00 TL (1 Temmuz 2017’den itibaren kaldırıldı)

BENZİNLİ ARACIN LPG’Lİ SİSTEME VEYA LPG’Lİ ARACI BENZİNLİYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ DURUMUNDA

Motorlu araç tescil belgesi: 120,00 TL

BELGELERİN ZAYİ EDİLMESİ VE ARAÇ ÜZERİNDE MEYDANA GELEN DEĞİŞİKLİK NEDENİYLE YAPILAN İŞLEMLERDE

Motorlu araç tescil belgesi: 120,00 TL

Motorlu araç trafik belgesi: 117,00 TL (1 Temmuz 2017’den itibaren kaldırıldı)

Ruhsat Yenileme ve Yeni Ruhsat Çıkarma İşlemleri Nasıl ve Nereden Yapılır

Araç ruhsatı tıpkı kimlik gibidir. Normal bir vatandaş nasıl ki kimliği olmadan dışarı çıkmıyorsa araçlar da ruhsat olmadan yollara çıkmamalıdır. Otomobil ruhsatları araçla ilgili tüm bilgilere sahip olduğu için önem arz etmektedir ve ruhsatta olabilecek herhangi bir hata ciddi düzeyde başınızı ağrıtabilir. Ruhsatta yazılan veya girilen tek bir yanlış harf ya da sayı bile başınıza büyük işler açılmasına sebep olacağından, ruhsat yenileme veya yeni ruhsat çıkarma konularında titiz, dikkatli ve kurallara uygun olmasına özen gösterilerek üzerinde durulmalıdır.

https://www.otodunya.com/lpg-ruhsata-nasil-isletilir-2017-2018-ucret-tarifesi-29590.html

2018 Yılı Yeni Güncelleme

680 sayılı KHK (Kanün Hükmünde Kararname) ile yapılan değişiklikle birlikte daha önce emniyet müdürlüklerinden edinilen araç ruhsatları 2018 Ocak ayının ikinci haftasından itibaren noterden tedarik edilmesi planlanıyor. Ancak henüz yönetmelik yayınlanmadığı ve yürürlüğe girmediği için eski usül devam etmektedir. Buna göre noterde satışı yapılan araç için bağlı bulunduğunuz ilçe emniyet müdürlüğüne başvurarak ruhsat işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz.

Aracımı yeni aldım, nasıl ruhsat çıkaracağım?

Eğer aracı sıfır aldıysanız bayiye vekaletname verirsiniz tüm prosedürleri onlar sizin yerinize hallederler.  Şayet ikinci el araç sahibi olacaksanız aşağıdaki adımlar tam size göre. Unutmayın, geçici tecil belgesi 1 ay boyunca geçerliliğini korumaktadır.

  1. İlk olarak aracın herhangi bir borcu olup olmadığı sorgulanır. Eğer aracın üzerine borç varsa satış işlemi yapılamaz. Borç ödendikten sonra yapılabilir. Notere gidildiğinde aracın üzerinde borç olup olmadığı internet üzerinden sorgulanabiliyor.
  2. Araç muayenesi önemli konulardan biri ancak muayene olmaması satış konusunda engel değil. Ancak alıcı üzerinde maddi ve hukuki sorumluluklar oluşturabilir. Bu kontroller yapıldıktan sonra alıcı ve satıcı notere giderek satış sözleşmesi oluşturarak satışı gerçekleştirir. Yukarıda belirtilen tutarda işlem ücretleri yatırılır. Şayet araç plakası değiştirilmeyecekse geçici belge verilir. Ruhsat da daha sonra yeni sahibinin adresine kargolanır.
  3. Bu işlemlerden sonra 10 gün içerisinde aracın trafik sigortasının yapılması gerekmektedir. (Alıcının yapacağı zorunlu mali mesuliyet sigortası)
  4. Yeni aracın plakası değiştirilecekse trafik tescil şubede bir plaka seçilebilir. Trafik şubede plaka seçim işlemi tamamlandıktan sonra işlenmek üzere Ruhsat yeniden düzenlenir ve geçici bir belge şeklinde teslim edilir. Yeni plaka Şöförler Odası’ndan teslim alınırken, eski plaka da Emniyet Müdürlüğü’ne geri verilir.
  5. Geçici belgenizi aldıktan sonra 10 gün içerisinde yeni ruhsatınız adresinize kargo ile gelecektir. Geçici belgede yazılı tescil şubesine giderek elden almanız da mümkün. Ancak bu işlem uzun sürebiliyor.

https://www.otodunya.com/motorlu-tasitlar-vergisi-borc-sorgulama-odeme-nasil-yapilir-32691.html

PLAKA DEĞİŞİKLİĞİNDE İSTENEN BELGELER

Noterde yapılan satış belgesi

Zorunlu mali mesuliyet sigortası

Araca ait tescil ve trafik belgeleri

 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version