Audi, diğer birçok markada olduğu gibi stratejiler üzerine çalışmaya başladı. Marka, elektrikli araçlara yönelecek orası kesin. Elektrikli araçlara olan ilgi de zaten artmış durumda. Bir yandan elektrikli araçlara yönelme tamam ama bir yandan da mevcut seriler üzerinde düzenlemeler gerekebiliyor. İşte düzenleme örneklerinden birini daha gördük. Audi A1 modeli için önemli bir karar alındı.

Satış verilerinin izlenmesi ve satış planlamalarının düzenlenmesi sonrasında söz konusu araçlar için durdurma kararı geldi. Peki nasıl bir karardan söz ediyoruz ve satışlar nasıl etkilenecek detaylara bakalım.

Audi A1 Devam Etmeyecek

Alınan karara göre şu an satışta olan Audi modeli, serinin son modeli olacak. Kompakt yapıda olan A1 için devam araçları gelmeyecek. Zaten Euro 7 standartlarına göre daha zorlu düzenlemeler yapmak gerekiyor. Bu düzenlemelerin yapılması yerine, kompakt olarak gelen Audi A1 modelinden vazgeçmek daha mantıklı gelmiş gibi gözüküyor.

Çünkü zaten serinin pazarının da küçük olduğunu eklemek lazım. Maliyetlerin artmasına karşın, söz konusu araçların tercih edilebilirliğinde de bir düşüş olduğundan dolayı yeni seriye geçiş yapılmayacak. Giriş model olarak gördüğümüz A1 serisinin şu an ki versiyonunun satışları devam edecek.

Bu giriş modelinin devam etmemesiyle beraber marka için aynı seviyede giriş modeli ise Q2 olarak karşımıza çıkacak. Yine sınıfı için kompakt olan seri, bundan sonra da yeni modellerle güncellenmeye devam edecek. Fakat Audi’nin planlarında farklı şeyler de var. Mesela araçların tamamen elektrikli bir hale gelmesi.

Tüm seriler bu yönde özelleştirmeler almaya devam edecektir. Elektrikli olarak gelecek olan araçlar, yakın zamanda envanteri ele geçirmiş olur. Birçok markanın hedefi 2030 yılında elektrikli araçların daha fazla satılıyor olması. Fosil yakıtların önüne geçilmesi gibi bir hedef var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version