Muhteşem Audi A1 Quattro‘yu sevmemizi sağlayan dört sebebi sıraladık…

Audi A1 Quattro Tam Bir Sürpriz Yumurta!

1. Fark Yaratıyor

Audi A1 Quattro modeli, Ingolstadt’ın bilindik otomobillerinden biraz daha farklı ama kullanınca ne kadar özel olduğunu anlayabiliyorsunuz.

Düşük üretim adetlerine sahip bir otomobil tutkunu modeli doğmuştu. A1 modelinin dört çeker sürüşle birleşmesi ise, asıl farkı yaratandı ama bu araç daha fazlasına da sahip. Arkadaki burulma kirişi, yerini daha sofistike çok kollu arka süspansiyonlara bıraktı.

Arka diferansiyel, yedek lastiğin yerine geçti. Yakıt deposu, kardan milli yerleşimi için şekil değiştirdi. Motor boşluğuna ise 252 HP üreten 2.0 litre turbo dört silindirli motor geldi.

2. Grup B Gibi Havalı ve Güzel

Beyaz jantlar. Kırmızı göbek. Oldukça keskin bir tavan spoyleri. Tehlikeli görünen bir duruş.

Audi A1 Ouattro’nun daha yüksek üretim oranlarına sahip S1’i isim olarak ralli otomobiliyle ortaklığa sahip olsa da, buradaki araç gövdesi açısından daha fazla benzerlik taşıyor. Hiçbir küçük otomibilde bu kadar havalı bir tarz bulamazsınız.

3. Sürüş Eğlencesi

Yüksek üretim adetlerine sahip A1’e göre A1 Quattro, çok daha büyük bir sürüş eğlencesi. Direksiyonda daha fazla ağırlık, süspansiyonda daha az salınım var ve her gaz pedalına bastığınızda Dünya Kupası finalindeki ıslıkları duyuyorsunuz.

S1’in 2.0 litre dört silindirli motorunu kullanıyor fakat Audi’nin bu ünitesi 252 HP güce kadar çıkarıldı. Yüksek güç istediğinizde sık sık tork yalpalaması yaşıyorsunuz oysa S1’de böyle bir şey yoktu.

Ayrıca A1 Quattro’da önden kaymadan arkadan kaymaya geçiş daha hızlı oluyor. Tüm bunların ötesinde çok daha ciddi ve yerinde durmayan bir araç kullandığınızı hissettiriyor. A1 Quattro, kompakt boyutları, hızı, güven veren yol tutuşuyla tüm virajlı yolları oyun alanına çeviriyor.

4. Oldukça Özel

Sadece 333 adet A1 Quattro üretimi gerçekleşti. Buzul Beyaz rengi ise, gerçekten otomobilin tasarımını daha da ön plana çıkartan bir renkti…

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version