Alman menşeli büyük otomobil şirketi Audi‘nin 2007 senesinde konsept olarak tanıtılan küçük sınıftaki temsilcisi A1, ilk kez üç kapılı olarak 2010 senesinde üretilmeye başladı. Sportback adı verilen beş kapılı A1 versiyonu ise 2011 yılından itibaren yollarda görünmeye başladı. Yenilenen Audi A1 Sportback, tasarımı ile daha dinamik ve şık bir tasarıma sahip olurken artan boyu ve güvenlik sistemleriyle çok daha fazla iddialı ve enerjik bir hale geldi.

Enerji Dolu Bir Otomobil: Audi A1 Sportback

İkinci nesil Audi A1 Sportback’te, Audi’nin güncel tasarım dili yer alırken altıgen ön ızgara, büyük hava girişli ön tampon ve LED gündüz farları bulunuyor. Yeni A1 Sportback’in uzunluğu 56 mm artarak 4,03 metre olurken aracın genişliği ile yüksekliğinde dikkat çekecek önemli bir değişiklik yapılmadı.

Audi A1 Sportback’te Öne Çıkan Detaylar

Bagaj hacmi 65 litre büyüyerek 335 litre olan A1 Sportback’in arka koltukları katlandığında bu hacim 1090 litreye kadar ulaşıyor. Aracın S-Line donanım seçeneğinde 18 inç’lik jantlar, sportif tamponlar var. Birinci nesil A1 Sportback’te bulunan üçüncü yan cam ise artık yok.

A1 Sportback’te 95 HP gücündeki 3 silindirli 1,0 litrelik benzinliden 200 HP gücündeki 2,0 litrelik benzinliye kadar uzanan farklı sayıda motor seçenekleri yer alıyor.

Otomobilde motor özelliklerine göre 6 ileri manuel şanzıman veya 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman görev yaparken üst modellerde ise 6 ileri S Tronic şanzıman var.

Audi A1 Sportback’in sürücüye dönük tasarlanan orta konsolunda 8,8 inç ya da 10,25 inçlik multimedya ekranı var.

30 farklı ambiyans aydınlatması olan bu çekici araçta ısıtmalı koltuklar, Bang&Olufsen premium ses sistemi ve 10,1 inçlik dijital gösterge tablosu da isteğe bağlı olarak otomobil severlere sunuluyor.

Siparişler 2018 Yılının İkinci Yarısından İtibaren Alınmaya Başlayacak

Peki, A1 Sportback modeli için siparişler hangi tarihten itibaren alınmaya başlayacak? Otomatik çarpışma uyarısı, park yardımcısı gibi yeni nesil teknolojilere sahip bu araç için Avrupa’da 2018’in ikinci yarısında siparişler alınacak ve sonbaharda piyasaya sürülecek.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version