Audi A4 BTCC pist üstündeki yüksek çekişi ve hızıyla durdurulamaz bir araçtı… Audi bu işi gerçekten iyi biliyor. Onlar, quattro dört çeker sürüşü nereye aktarsa, rahatça kazanıyor, rakiplerinin kalbini kırıyor, kuralları değiştiriyor ve genelde yasaklanıyorlar.

Bu defalarca oldu ama neyse ki dünya üzerinde birçok yarış serisi var. Bu yüzden Audi çalışmaya devam ediyor: Yarışıyor, kazanıyor, yasaklanıyor ve bunu tekrar ediyor.

90’ların ortalarında Super Touring Şampiyonası, büyük bir yatırımın, karasal televizyon yayınlarının, konuşmayı seven pilotların, pist üzeri aksiyonun ve büyük ilginin keyfini çıkarıyordu. Bu girdabın içerisinde arkadan itişli BMW’ler, Primera, Vectra, Laguna ve Mondeo’ların olduğu önden çekişliler vardı. Ayrıca 1996 sezonu için, dört çeker sürüşlü Super Touring A4 de buraya adım attı.

Audi A4 BTCC’nin Görsel Detayları

19 inç OZ jantlara sahip alçak otomobil, üzerinde devasa kırmızı halkalar taşıyordu. B5 A4 gövdesi, Super Touring için yapılan detaylarla buluştu ve görsel olarak daha etkileyici hale geldi.

1996 BTCC’ndeki rakipleri de payını almıştı. Audi’nin Binek Otomobil Terminatörü Frank Biela, açılış yarışında iki ayağı birden kazanmış ve 26 yarışta 20 podyumla şampiyonluğu göğüslemişti. Pist üzerinde açık avantajıyla tam bir yarışçı olan A4 Super Touring ile Audi, girdiği yıl yedi ulusal şampiyonanın hepsini kazandı.

BTCC, 1996’nın sonunda ağırlık cezası kuralını denedi ama 1997’de Biele şampiyonluğu iki elleri arkadan bağlı bir şekilde korumaya çalıştı. Bunu neredeyse başarıyordu çünkü sezonu ikinci bitirmişti.

1998’de ise tamamen yasaklandı ve Audi bir kez daha çantasını alıp gitti…

A4 BTCC Super Touring

Fiyat: Bilinmiyor
Motor: 1998 cc 16v 4-cyl, 301 HP @8250 d/dak, 260 Nm @ 7000 d/dak
Aktarma: 6 ileri sıralı manuel, dört çeker sürüş
Performans: Bilinmiyor

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version