En üstü yaşamak için her zaman en üstte olmak gerekmeyebiliyor. Audi‘de de durum böyle. Alman markanın amiral gemisi A8, yeni neslinde gerçek bir teknoloji üssü haline geldi. Ancak otomobil hem boyutları, hem tasarımı hem de fiyatıyla herkesin ulaşabileceği veya tercih edeceği bir seçenek değil. İnsanlar bazen teknolojiyi daha çekici bir kıyafetle veya daha az para ödeyerek de elde etmek istiyor. İşte bu noktada markanın orta üst sınıftaki yeni nesil A7 Sportback modeli devreye giriyor.

A7 Sportback’te İkinci Perde!

Yeni neslinde de karakteristik tavan ve sırt yapısını koruyan yeni A7’de büyüyen arka kapılar ve hafifçe yükselen arka koltuklar sayesinde iniş-binişler daha rahat gerçekleşiyor. 5 metre sınırınki otomobil hantallıktan uzak ve boyutlarını iyi gizleyen tasarım detaylarına sahip. Bu sayede sürücü otomobil hissi de oluşuyor.

İç mekanda Audi’nin bilindik yüksek işçilik ve malzeme kalitesiyle karşılaşılırken, dijital ekranların hakimiyetindeki kokpit markanın bundan sonraki çizgisini yansıtıyor. En alttaki ekran ağırlıklı olarak ısıtma ve havalandırma özelliklerinin kontrol merkeziyken üstteki ekranda bilgi-eğlence, araç ayarları, navigasyon ve telefon gibi özelliklerine erişim sağlanıyor. Ses ayar, park sensörü/kamera, güvenlik yardımcısı, marş, elektrikli park freni ve Auto Hold düğmeleri dışında orta konsolda fiziksel kumandalar yok. Kokpitteki iki büyük ekran, fonksiyonlar gerçekleştirilirken hem sesli hem de dokunsal geri bildirim sunuyor.

Gösterge tablosu da dijital bir ekrandan oluşurken üst ekrandaki bilgilerin neredeyse tamamını bu bölüme de yansıtmak mümkün. Tüm bu işlemler peki sezgisel olarak mı gerçekleşiyor? Elbette hayır. Sistemin menülerine ve işleyişine alışmak gerekiyor. Ancak bu kesinlikle akıcı bir biçimde oluyor.

Yeni A7 Sportback’te akıcılığın görüldüğü bir diğer bölümse sürüş. Dinamik yönlendirilebilir arka tekerlekler, adaptif amortisörlü havalı süspansiyon ve dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde A7 Sportback çok geniş bir beklenti yelpazesini karşılayabiliyor.

İster dar virajlı bir dağ yolu ister üçüncü sınıf asfaltla kaplı bir köy geçişi olsun, A7 Sportback çeviklik ve konfor arasında çok iyi bir denge kuruyor. 340 HP gücündeki 3,0 lt’lik benzinli turbo V6 da benzer bir karakterde. Yumuşak ve nazik çalışma karakteriyle konforu destekleyen motor, hep canlı ve gaz pedalından gelen emirlere çok hızlı tepki veriyor.

A7 Sportback için şimdilik sunulan tek benzinli seçenek olan 55 TFSI kodlu motor için Audi 100 km’de 6,8 lt ile 7,2 lt arasında değişen tüketim değerleri iddiasında bulunuyor. Ancak gerçek kullanım koşullarında 10,0 lt/100 km civarındaki tüketimleri hesap etmek gerekiyor. Bu değer fazla mı? Sunulan performans, üretilen güç ve otomobilin ağırlığı karşısında kesinlikle kabul edilebilir.

Otomobildeki ikinci motor seçeneği olan 50 TDI kısaltmalı 3,0 lt’lik dizel de 286 HP’lik gücüyle kesinlikle yeterli. Ancak TFSI kadar canlı ve sportif hissettirmediği de bir gerçek.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version