Son dönemde Almanya menşeli otomobil markalı bir bir 2019 Kuzey Amerikan Uluslararası Otomobil Fuarı‘ndan (NAIAS) çekilme kararı aldıklarına dair haberlerle gündeme geliyorlar. Son olarak bu markaların arasında lüks araç üreticisi Audi de katıldı.

Hatırlanacağı üzere daha önce de BMW ve Mercedes Benz markaları ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenecek olan fuardan çekildiklerini duyurmuştu.

Audi cephesinden açıklama geldi

Automotive News sitesinde yer alan habere göre Audi’den yapılan basın açıklamasında “Markamızın NAIAS’ta uzun ve başarılı bir geçmişi vardı, bugüne dek sayısız modelimizi Audi müşterilerinin beğenisine sunma fırsatını yakaladık. Ancak 2019 yılında NAIAS fuarına katılmama kararı aldık. Bundan böyle ürünlerimizin tanıtımını en etkin şekilde gerçekleştirmek üzere otomobil fuarlarını değerlendirmeyi sürdüreceğiz. Medya ve müşteri açısından kıymetli bulduğumuz fuarlara katılım göstereceğiz” denildi.

Diğer otomobil markalarının aldığı karar, fuarların da değişim gösterdiğine işaret ediyor. Ziyaretçilerin nezdinde daha fazla etki uyandırabilmesi için otomobil üreticileri artık CES (Tüketici Elektroniği Fuarı) gibi fuarlardan yana tercihini kullanıyor. Nitekim bu yıl Las Vegas‘ta düzenlenen CES 2018‘e birçok marka katılmıştı

Aslına bakılırsa çekilme kararının Audi’den gelmesi biraz şaşırtıcı oldu. Geçtiğimiz yıllarda Detroit’teki fuarların vazgeçilmezi olan Audi, Q8 crossover konseptinin uluslararası arenada tanıtımı için yine aynı fuarı tercih etmişti.

Birçok marka fuardan çekildi

Ancak ne yazık ki Audi bu kararı alan tek firma değil. Mazda, Mini, Volvo, Porsche, Mitsubishi, Jaguar ve Land Rover de son dönemde NAIAS fuarındaki katılımcı listesinden ismini sildiren markalar arasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version