Alman lüks otomobil markası Audi, ilk yüzde 100 elektrikli modeli E-Tron‘u geçtiğimiz gün ABD’nin San Fransisco şehrinde düzenlen özel bir lansmanla görücüye çıkardı.

Yeni araç halihazırda Tesla tarafından domine edilen elektrikli otomobil sektöründeki rekabeti kızıştıracak kadar iddialı. An itibariyle yeni Audi E-Tron SUV modeli Tesla Model X‘in en dişli rakibi olarak nitelendiriliyor.

Konseptten seri üretime uyarlandı

Aslına bakılırsa E-Tron bundan 2 sene kadar önce, 2016 yılında konsept olarak tanıtılmıştı. 2020 yılında 3 farklı elektrikli otomobil modeliyle beraber tanıtılması beklenen SUV, Audi’nin planlarını revize etmesi doğrultusunda daha erken bir tarihte, geçtiğimiz gün çıkışını gerçekleştirdi.

Fiyatı ve teknik özellikleri belli oldu

Yurtdışı için başlangıç fiyatı 74 bin 800 dolar olarak belirlenen Audi E-Tron’da hayli büyük olan 95 kWh’lık batarya yer alıyor. 0’dan 100 km/s’ye 6 saniyede ulaşan aracın ivmelenmesi pek hızlı sayılmaz, ancak bir SUV olduğunu hatırlayınca bu süre gayet makul bulunabilir.

Bu arada Audi’nin açıklamasına göre E-Tron toplamda 355 beygir güç üretebiliyor. Bataryası tam dolu olduğunda ise 400 kilometre menzil kapasitesine sahip.

Öte yandan hep dört çekerli olan E-Tron’un fren sistemi enerji kaybını geri kazanma özelliğine sahip, bu da bataryanın 3’te 1 oranında tekrar şarj edilebilmesini mümkün kılıyor.

Hızlı şarj özelliği sayesinde halka açık istasyonlarda arabayı yüzde 0’dan 80’e 30 dakikada şarj edebilmek imkân dahilinde. Ancak ev tipi şarj cihazları için bu değerler 4,5 saat (22 kW) ile 8,5 saat (11 kW) arasında değişiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version