Premium otomobiller arasında uzun yıllar haklı başarısını sürdüren Audi, SUV konusunda biraz şanssız. Aslında buna şanssız demek de çok doğru değil. Çünkü marka, SUV modellerine gösteriği önemi binek otomobillerin genel olarak gerisinde bırakıyor. Örneğin Q7, 2005 yılından beri üretilen bir model ve 2009 yılında sadece bir makyaj operasyonundan geçti. Keza Q5 de aynı. Bu model de 2008 yılından beri bildik haliyle üretiliyor ve o da 2012 yılında çok ufak bir makyaj gördü.

Gelelim Q3'e… Q3 bildiğiniz gibi İspanya'da üretiliyor ve VW Tiguan ile aynı platformu paylaşıyor. Audi Q3'ün kullanıcıya güven veren bir sürüş karakteri var. Ne kadar küçük bir SUV olsa da, bu güvenin altında güçlü bir Audi kimliği yer alıyor.

Bu altyapı ultra yüksek sağlamlığa sahip çelik elemanlardan oluşuyor. Ayrıca otomobilin sessiz kabini dikkati çekiyor. Otomobil iç mekanda beş kişinin yolculuk edebilmesi için tasarlanmış ama arka diz mesafesi sınırlı ve eğer yolcular biraz da iri ise işler daha da zor. Sürücü koltuğundaki oturma pozisyonu ise biraz yüksek. Arkaya doğru geçersek; 

Audi Q3'ün 460 lt'lik bagaj hacmi, arka koltuklarının yatırılmasıyla birlikte 1365 lt'ye kadar ulaşabiliyor.

Bu otomobille ilk kez 2011 yılında tanıştık. Ve sadece 2.0 lt'lik TDI motorlu versiyonla dört tekerlekten çekişli olarak ithal ediliyordu. Bugün ise Q3 daha rekabetçi bir konumda yer alabilmek için iki tekerlekten çekişli olarak 1.4 lt'lik TFSI motorla karşımıza çıkıyor. Son dönemin moda olan bu kombinasyonu diğer birçok VW grubu modellerinde yer alıyor. 150 bg gücündeki 1.4 lt'lik motor 1450 kg'lik Q3'ü taşımakta biraz zorlanıyor. Alt devirlerde sorun yok, fakat motor biraz devir çevirmeye başladığında bunu daha net görüyorsunuz. Ortalama tüketim 100 km'de 6.2 lt olan fabrika verisi bizim testimiz süresince 7.4 lt dolaylarındaydı. S tronic şanzıman sürüş zevkini perçinleyen çok önemli bir detay ve sarsıntısız geçişleri sportif bir ivmelenme ile birleşince Q3'ün eksik kalan güç istediğini bir anlamda tamamlanmış oluyor. Otomobilin iki tekerlekten çekişli olması yakıt avantajını beraberinde getiriyor. Dizel model ile aradaki fark neredeyse 63 bin TL'yi buluyor ki bu çok ciddi bir rakam. Eğer dört tekerlekten çekiş ve büyük bir güç beklentimiz yoksa, 1.4 lt'lik Q3 şehir içide isteklerine cevap verebilir. 

Kaynak : autocar

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version