Audi’nin SUV sınıfında parlamasını sağlayan Q7 modeli makyajlanarak elini güçlendirdi. 2007 yılında ilk kez yollara çıktığında etkileyici cüssesiyle gönüllerde yer edinen Q7, makyaj sonrasında 102.161 Euro’dan başlayan fiyatlar karşılığında daha taze bir görünüm ve verimli dizel motor sunuyor.

Makyajlı Q7’deki yenilik rüzgarı daha ilk bakışta hissediliyor. Yeni farlar, tamponlar ve ön panjur kendini hemen fark ettiriyor. LED’li far ve stopları artık karakteristik bir donanım haline getiren Alman üretici, makyajlı Q7’nin farlarında da artık LED’li gündüz aydınlatmalarına yer vermiş. Bu sayede A3, A4, A5, Q5, A6, TT, A8 ve R8 modelleriyle birlikte LED’li gündüz farlarına sahip Audi’ler arasına Q7 de eklenmiş oldu.

Q7’nin LED’li gündüz farlarının yanı sıra ön tampona entegre edilen sinyallerde de LED’ler kullanılmış. Makyaj öncesinde, kare kare dilimlenmiş gibi görünen ön panjur makyaj sonrasında dikine tasarlanan krom çıtalarla kendini belli ediyor. Q7’nin arkasına geçildiğinde de görsel şölen devam ediyor. Niye mi? Çünkü stopla-rın formu makyaj öncesiyle aynı olsa da, LED teknolojisiyle fark yaratılmış.

Aracın içerisine geçildiğinde, makyajın dışarıdaki gibi etkili olmadığı görülüyor. Geniş ve lüks kokpit, tasarım olarak makyaj öncesiyle aynı. Herşeyin konfor odaklı olarak konumlan-dırıldığı iç mekanda özellikle test aracımızda nubuk koltuk döşemeleri kalite hissini zirveye taşımayı başarmış. 7 kişilik oturma düzeni sunan Q7’nin üçüncü sıra koltuklarında oturanlar için bile havalandırma sistemi unutulmamış. Açılabilir panoramik cam tavan opsiyonu tercih edildiğinde, üçüncü koltuk sırasına kadar uzanan tavanın arka kısmı yukarı doğru açılarak içeriye temiz havanın girmesine olanak tanınıyor.

Q7 makyajlandıktan sonra asıl değişim 3.0 lt’lik TDI ünitede gerçekleşti. Daha güçlü olan yeni motor artık daha da ekonomik. Makyaj öncesinde 233 HP olan motor artık 240 HP güç üretiyor. 500 Nm’lik tork ise makyaj sonrasında artık 550 Nm. Fabrika verilerine göre 9.1 lt/100 km yakıt tüketen yeni motor, testimizde 10.1 lt/100 km’lik ortalama tüketim sağladı. Makyaj öncesinde yapılan testimize baktığımızdaysa, fabrika verilerine göre 10.5 lt/100 km tüketen 3.0 TDI’ın test ölçümlerinde 11.2 lt/100 km ortalama tüketimiyle karşılaşmıştık. Bu ekonomik tüketim değerine ulaşmak için Audi, common rail enjeksiyon sisteminde yeniliğe gitmiş.

Q7’nin sürüş dinamiklerinde makyaj öncesiyle belirgin bir fark hissedilmiyor. Standart olarak sunulan 4 tekerlekten çekiş sistemi quattro, motor gücünü optimum olarak dağıtıyor. Standart olarak sunulan “Adaptif Havalı Süspansiyon” sistemi araca bir yandan konfor katarken diğer yandan Q7’nin dinamik sürüş özellikleri sunmasına yardımcı oluyor. Bu kadar, yüksek ve uzun bir aracın gövde salınımla-rının başarılı bir şekilde kontrol edilmesi takdiri hak ediyor.

Kaynak: otohaber

Galeri

















Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version