Audi’nin spor otomobili her zaman iyiydi. İlk jenerasyonun GT versiyonu Audi R8 GT gerçekten sıra dışıydı…Milenyumu geride bırakırken, Airfix’in Audi’den daha az modeli vardı. Buna rağmen Audi’nin gerçek spor otomobil alanına girmesi, kimilerine göre abartılı bir adımdı. Şüpheciler bu defa yanılmıştı.

İlk R8, 4.2 litre V8 motoruyla ‘sadece’ 414 HP üretiyor olabilir fakat harika görünüşü ve yıkıcı performansı, onu kısa zamanda popüler hale getirdi. Sağlam, akıllıca ve pratikti. Hepsinden daha iyisi, dört çeker sürüş, onun ulaşılabilir bir performansa sahip olması demekti. Yolda fazla tehlike yaşamadan eğlenmek mümkündü.

Daha da iyisi, V10 motorun gelişiyle gerçek oldu. 4.2 litre motor yavaş olmaktan uzaktı ancak şasi, fazla iki silindirin getirdiği 111 HP ile kolaylıkla baş edebiliyordu. Artık R8 bir süper spordu. 320 km/s hıza ulaşan araç, 0-100 km/s hızlanmasını 4 saniyenin altında tamamlıyordu.

R8’i Zirve Yaptıran GT: Audi R8 GT

İlk jenerasyon R8, cezbedici şekilde az sayıda üretilen GT ile zirveye çıktı. 2010’da Wörthersee’de tanıtılan Audi R8 GT, sizi saran tek parça koltuklara (31 kg ağırlık tasarrufu sağlıyordu), standart olarak karbon frenlere, yeniden ayarlanmış süspansiyonlara, karbon gövde panellerine, sabit kanada ve daha ince camlara sahipti. Ortalama ağırlık şaşırtıcı şekilde 100 kg düşmüştü. V10 552 HP üretiyor ve daha gürültülü egzozla adeta şarkı söylüyordu.

Hareket halindeyken Audi’nin etkileyici şasisindeki tüm değişimleri net bir biçimde hissedebiliyorsunuz. Yapılan sıkı çalışmaların ardından şüphesiz otomobil daha sert hale gelmişti.

GT’nin daha fazla güçle, lastikleri daha fazla zorlamanıza izin veren yapısı var. Alcantara kaplı güzel direksiyonuyla hiçbir R8 onun kadar canlı değildi.

Ortadan motorlu yapının doğuştan gelen dengesini her noktada hissedebiliyorsunuz. Size güven veriyor ve V10’u her fırsatta zorlamanız için cesaretlendiriyor.

Bunu yaptığınızda GT, hiçbir ortadan motorlu araçta göremeyeceğiniz şekilde limitlerde dans ediyor. İşin özeti; o muhteşem bir Audi!

Audi R8 GT
Motor: 5204cc 40v V10, 552 HP@ 8000 d/dak, 540 Nm @ 6500 d/dak.
Aktarma: 6 ileri otomatikleştirilmiş manuel, dört çeker sürüş.
Performans: 3.6 sn 0-100 km/s, 320 km/s.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version