Q7‘nin en üst versiyonu olarak çok iyi işlenmiş ve lüksle dolu bir içerik sunsa da SQ7, büyük ve pratik bir turbo dizel SUV olarak sınırlı bir çekicilik faktörüne sahip.

Audi SQ7 Gerçek V8 Sesiyle Keyif Veriyor!

Sıra motoru çalıştırmaya geldiğinde Audi SQ7 kısa süreli bir şaşkınlık yaşatıyor.

Büyük SUV’un 4,0 lt’lik TDI motoru, ticari araçları hatırlatan tıkırtılar yerine dolu dolu, gerçek V8 sesiyle keyif veriyor. Ses mühendislerinin bu konuya özel bir çaba ve önem gösterdikleri çok belli.

Evet, rölantide duyulan ses ve hisler etkileyici. Peki, ağırlığı 2,2 tonu aşan bu yüksek kütle sürüş esnasında nasıl? Tek kelimeyle, harika!

Bu konuda başrol 435 HP gücündeki dizel V8’in. İki mekanik bir de elektrikli turbo ile desteklenen motor henüz ilk kalkış anından itibaren çok etkileyici bir çekiş gücü sunabiliyor.

Değişken oranlı quattro 4×4 sistemi 900 Nm’lik maksimum torkun en verimli ve doğru biçimde aktarılması için mesai yaparken adaptif havalı süspansiyon sistemi, progresif 4 tekerlekten yönlendirme ve elektromekanik aktif denge çubukları gibi özellikler otomobilin güvenli ve dengeli bir biçimde yol almasına yardımcı oluyor.

Kontrol edilebilen yüksek güç ve akıcı konfor sürücüye sükunet ve hakimiyet hissin sonuna kadar yaşatıyor.

Audi SQ7’nin günlük kullanım beklentilerini en iyi biçimde karşılaması onu mükemmele yakın ve belki de biraz sıkıcı bir tip haline getiriyor. Mükemmellik çekici olmasa da etkileyici.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version