Audi’nin Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sunduğu yenilikler içinde neler var? Audi’nin elektrikli ve hibritlere alternatif olarak geliştirdiği G-Tron modellerinde, doğalgazla da çalışabilen motorlara yer veriliyor. 2,0 litrelik TFSI motor, 170 HP güç ve 270 Nm tork üretirken, her iki model de 0’dan 100 km/s hıza sadece 8,5 saniye gibi oldukça kısa bir sürede ulaşıyor.

Audi’nin Frankfurt Otomobil Fuarı’nda Sunduğu Yenilikler

Karbon kökenli malzemelerle hafif CNG tanklarıyla donatılan otomobillerin bagaj hacmiyse haliyle biraz kısıtlanmış. Audi R8 ailesinin yeni, limitli üretilecek versiyonu Audi R8 V10 RWS hem coupe hem de roadster karoser seçenekleriyle satışa sunulacak.

Özellikle arkadan itişli olarak geliştirilen otomobilde, atmosferik beslemeli 5,2 litrelik V10 FSI motora görev veriliyor. 540 HP güç ve 540 Nm tork üreten motorla birlikte otomobil, 0’dan 100 km/s hıza 3,7 saniyede ulaşma başarısını gösteriyor.

Yapılan değişikliklerle 50 kg daha hafif olan Audi R8’de dört tekerlekten çekiş sistemi bulunmaması bunda en büyük unsur oluyor. Barcelona’da ilk lansmanı gerçekleştirilen amiral gemisi, özellikle 3. seviye otonom sürüş karakteriyle ön plana çıkıyor.

Sıkışık trafikte büyük kolaylık sağlayan bu sistem sayesinde sürücüden komutayı alan sistem, sınıfı için çok iddialı bir donanım; öte yandan otomobilin tasarımı da selefine oranla daha albenili.

Otonom konusuna ağırlık veren Audi, bir konseptle 2+2 formunda 4 kapılı lüks bir sedanın önünü açıyor. 5,4 metrelik uzunluğuyla devasa bir otomobil olan Audi Aicon’da tam tamına 26 inçlik jantlar kullanılmış.

Modüler yapısıyla iç mekanda ev konforunu vaat eden konseptte, bolca oyuncağa yer verilirken, minik bir drone vasıtasıyla sürücü ve yolcuların yolunu aydınlatma özelliği dahi bulunuyor.

Tamamen sürücüsüz hareket edebilen otomobilde 4 adet elektrikli motor görev yapıyor ve toplamda 353 HP güç, 500 Nm tork üretiliyor ve her motor tek bir tekerleğe güç veriyor. Konsept, tek şarjda ortalama olarak 800 km yol kat edebiliyor.

Audi’nin sadece 999 adet üreteceği Audi R8 RWS, model tarihindeki ilk arkadan itişli versiyon olma özelliğine sahip.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version