Kia Sportage makyaj sonrasında güncel görünen tasarım detaylarına kavuştu. Otomobilin far ve stopları elden geçirilirken tamponlarında da değişiklikler olduğu fark ediliyor.

Ve Beklenen Geldi! Kia Sportage

Yeni jant tasarımları da Sportage’ın enerjisini yükseltiyor.

Aracın içerisine geçtiğimizde yeni direksiyon simidi ilk başta gözümüze çarpıyor. Yeni döşemeler, çift renkli kumaş-deri koltuklarla şıklık arttırılmış.

Klima kumandaları ve havalandırma ızgaraları da elden geçirilmiş.

Makyaj öncesinde multimedya sisteminde en fazla 7 inçlik ekran alınabilirken artık Apple Carplay ve Android Auto destekleyen 8 inçlik çerçevesiz ekranlı bir multimedya sistemi de alınabiliyor.

Multimedya sisteminden bahsetmişken kablosuz şarj ünitesinin de makyaj sonrasında sunulmaya başladığını söyleyebiliriz.

Makyaj sonrasında eklenen çevre görüş sistemi, kör nokta uyarısı, şerit takip asistanı, adaptif hız sabitleyici gibi donanımlarla otomobilin konfor güvenliği de arttırılmış.

Dikkat Çekici Bir Diğer Yenilik

Makyaj için tatminkar olan tasarım ve donanım değişikliklerine ek olarak yapılan en büyük yenilik ise Euro 6d TEMP emisyonunu karşılayan, 1,6 litre 136 HP’lik dizel motor ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı otomatik şanzıman ikilisi.

Hatay’da direksiyonu başına geçtiğimiz makyajlı Sportage 1.6 CRDi DCT ile yeni donanımların sunduğu konfor ve güvenle ilerlerken, dizel motorun akıcı ve yeteri kadar seri hissettirdiği bir yolculuk gerçekleştirdik.

Otomatik şanzımanla da uyumlu çalışan dizel motor yakıt ekonomisi iddiası kadar sürüş kalitesini de koruyor.

Sonuç

Kia Sportage ile düşük hacimli dizel motor otomatik şanzıman ikilisi her ne kadar geç sunulmuş olsa ülkemizde hala büyük ilgi görüyor. Bu sebeple Sportage’ın da makyaj sonrasında estetik ve donanım olarak gelişen özellikleri de göz önünde bulundurulduğunda çok daha fazla talep göreceğini söyleyebiliriz.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version