Londra’nın cadde manzarasına baktığınızda bir Bentley Continental GT‘nin neredeyse Almanya’nın herhangi bir şehrindeki Golf kadar sık görüldüğü hissine kapılabilirsiniz. Bunda aslında şaşılacak bir durum yok. Modelin yollara çıktığı 2003 yılından bu yana geçen zamanda iki nesilde 66.000’den fazla otomobil satıldı.

Şimdi sıra üçüncü nesilde. İlk iki nesilde hantal olmakla eleştirilen Continental GT, üçüncü neslinde Porsche Panamera ile aynı altyapıyı kullanıyor. Acaba bu geçiş, eleştirileri susturmak için yeterli mi?

Bu sorunun yanıtını vermeden önce, yeniliklere bir göz atalım. Yuvarlak farlar, eğimli tavan ve kaslı arka çamurluklar gibi artık geleneksel tanımını hak eden tasarım öğelerine yeni nesilde de yer verilirken, iç mekanda dijital çağ ve klasik detaylar başarıyla harmanlanmış.

Alüminyum karoser selefine göre daha basık, kaslı ve atletik görünürken, otomobilin ön kısmındaki tampon tekerlek mesafesi de kısaltılmış. Kullanılan malzemeler sayesinde bir önceki nesille karşılaştırıldığında 130 kg’lik bir hafifleme sağlansa da karşımızdaki otomobilin hala 2,2 tonu aşan bir dev olduğunu unutmamalıyız.

Bentley Continental GT Sürüş Özellikleri

Direksiyonun başına geçip Continental GT ile yola çıktığımızda yeni neslin eskisine göre en az yarım ton hafiflediği hissine kapılıyoruz. Bunda sadece 635 HP gücündeki W12 motorun etkisi yok. Schaeffler tarafından geliştirilen ve çalışmak için 48 volt akıma ihtiyaç duyan elektro-mekanik yalpa kontrolü, virajlarda ortaya çıkan gövde salınımlarını kontrol altında tutuyor.

Bu özellik sayesinde Continental GT sadece doğrusal olarak çok iyi hızlanmıyor, virajları da bir sporcu gibi alıyor. 52:48’lik ön-arka aks ağırlık dağılımı, gerektiğinde gücün tamamını arka aksa gönderebilen 4×4 sistemi ve ZF üretimi çift kavramalı otomatik şanzıman da bu sportiflikte etkili.

Tüm bu güç ve performans dozuna karşın otomobilin mükemmel tanımını hak eden bir kalite sunan iç mekanına mutlak bir huzur hakim ve gürültü yalıtımı sansasyonel. Tıpkı havalı süspansiyon sisteminin yarattığı konfor gibi.

Sonuç: Yeni Bentley Continental GT modern, dinamik ve güçlü bir otomobil. Ancak şanslıyız ki karakterinin özünü hala o kendine has İngiliz tarzı oluşturuyor. Teknoloji ve estetiğin bir arada sunulması çok etkileyici.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version