Bentley, günlük kullanım, mükemmellik veya buna benzer görevleri kafasına takan bir tip değil. Uzun yılların getirdiği bir kültür ve anlam derinliğini bir potada eriten ve buna bir tutam Rock’n Roll da ekleyen 5,5 metrelik (tam olarak 5.575 mm) lüks bir sedan…

Güçlü Lüks: Mulsanne Speed

1100 Nm’lik maksimum torka imza atan 6,75 lt’lik çift turbo V8, normal şartlar altında 2,6 tonluk kütleyi yumuşak homurtular eşliğinde sakince hızlandırıyor.

Evet, krallar koşmaz, onlar için koşanlar vardır. Ancak kralların bir özelliği de gerektiğinde herkese ve her şeye kafa tutacak kadar kudretli olmalarıdır. Bentley Mulsanne da böyle bir tip.

Derinden gelen ultrasonik bir kükremeyle zincirlerini kırmış gibi ileri atılan Mulsanne, bir anda uçan bir demir yumruk haline geliyor.

Mulsanne Speed’in İç Mekanı Lüks ile Bezeli

İç mekandaysa deri, ışık ve lüks ile bezenmiş bir kozayla karşı karşıyayız.

Özü çok uzun bir geçmişe dayanan bu motorun karakterini belirleyen nokta sahip olduğu devasa tork değil.

Aksine sahip olduğu içsel eğilimler: Hipnotik rezonansları da beraberinde getirirken yumuşakça parıldayan titreşimler, tarih öncesi bir canavarın metalik kükremesi, benzin ve mekanik.

Modern benzinli motorlar ve hatta elektrikli güç üniteleri sorunsuz bir biçimde Mulsanne’ın V8’in potansiyelini yakalayabilir. Peki, aynı duyguları? Hiç sanmıyoruz.

Bentley, bu doğa harikası, koruma altına almalı. Çok yaşa kralım!

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version